Mörkrets krafter tar sig allt större friheter

Är det så här vi drömde att vårt folkhem en dag skulle bli. Knappast nu sedan M och Sd stulit konceptet från S. Med stöldgodset under armen, ropas det på gator och torg: "Är ni med oss eller är ni emot oss". Retoriken ekar. Allt medan riket faller sönder och samman. S och M ligger och hukar, rädda att förlora röster. Kanske måste vi förlita oss till fackföreningsrörelsen, så att de ger sig ut på barrikaderna, fullpumpade med goda argument.Optimalt vore om de fick med sig näringslivet på detta upprop mot dårskapen.

Mörkrets herrar äter sig mätta och tuggar i sig, enbart, blodbröd och vitsås, eftersom denna måltid är ursvensk. Dagens till ära ska jag äta en god kebab. 

Författaren Katarina Mazettis krönika i Icakuriren rönte stort intresse hos landets bakåtsträvare. Hon beskrev en diskussion under Folkmusikfestivalen, då några Sverigedemokrater på fullt allvar menade att den svenska folkmusiken måste hållas ren. Mazetti skrev att den enda rena svenska folkmusiken torde vara den som spelas på näverlur. Fyndigt skrivet tycker jag. Efter publiceringen av krönikan utsattes hon för telefonterror och nattliga besök från mörkerfolket som gick runt och bankade på fönster och dörrar.

Suck. Nu har alltså stollarna börjat klafsa runt i skydd av natten, i sina försök skrämma livet ur de författare och journalister som använder sina medborgerliga, demokratiska rättigheter, det fria ordet. Om vi inte har fria medier, var ska vi då diskutera vad som är ren folkmusik eller inte? Var ska vi då debattera vem av oss som är riktig svensk eller inte? Är det meningen att vi ska dryfta detta ute på gatorna – med varsitt järnrör?

Det som nu sker i vårt land, påminner om de raslagar som Adolf Hitler lät genomdriva i 30-talets nazityskland. Är det verkligen så vi vill ha det? Igen. Förra gången rasismen, nazismen och fascismen fick fotfäste i Europa, så utmynnade det i världshistoriens värsta massmord. Den gången handlade det om vem som riktig arier eller inte. Efter kriget ropade alla unisont: Aldrig mer! Men minnet tycks vara kort, vilket skrämmer mig. Det är en tid då vi mer än någonsin borde ställa oss frågan: Känner du din broder och syster?

Återigen försöker mörkrets krafter att värdesätta människor utifrån en fyrkantigt, hopsnickrad mall. Det frågas om vilken hudfärg du har, vilken gud du tillber, vilka kläder du bär, vilken mat som äts vid matbordet och vilket modersmål du talar. Som om det vore det viktigaste här i världen. Jo, säger de som sitter med facit i hand; de som påstår sig veta vilka av oss som är riktiga svenskar eller inte.

Det är 2013. Det är dags att utropa de kloka argumentens tid.

Kent Lundholm

Etiketter: , , , , , , , , ,

21 kommentarer

  1. Nog Nu

    Min totalbojkott mot allt som Ica har ett finger med i består. Tidigare bojkotter som gäller fortfarande är kvällstidningarna då dessa har ett mycket undermåligt material och inte längre rapporterar om verkligheten utan en rosaskimrande låtsasvärld, kan det vara beställt av 7-klöverpartierna?

    Svenska kyrkan är en annan organisation som jag sedan ett antal år slutat stödja! Likaså Röda Korset, Postkodlotteriet mfl!

    Jag bojkottar även sedan ca 8 år en hel kommun som jag tidigare varje månad shoppade i, men efter att de byggde en institution som jag inte vill ha i min närhet slutade jag mina shoppingbesök där! Dock pga trafiksäkerhetsmässiga aspekter köpte jag en flaska mineralvatten för 19:- för ett par år sedan när jag passerade.

    Jag tvekar inte en sekund på att lägga till ytterligare företag, organisationer, länder, kommuner eller personer på bojkottlistan!

    Hur hade du tänkt dig använda fackföreningarna på för vis på barrikaderna?
    Dessa fackföreningar är idag fulla med individer som tycker som mig!

  2. Kristian Grönqvist

    Hej Kent

    Jag skall försöka att inte vara så personligt fördömande som Du. Att bli kallad bakåtsträvare fick mig dock att skriva till Dig.

    Det är väldigt lätt att dra förhastade slutsatser och sedan bli av med dem.

    Jag kommer att rösta på SD i nästa val. Trots att jag har en MA, en BA och en sjukgymnastexamen. 11 år på universitet. Och anledningen är troligen en sådan, att Du inte ens kan drömma om, att den sortens folk finns.

    Vi kan troligen vara överens om två saker. Att alla sju partier tycker illa om SD. Mycket illa. Samt att SD inte heller kommer att ta över Sverige.

    Vad vi kanske inte är överens om, vilket jag däremot vet, är att dagens tidningar samt EXPO ägnar sig år mycket verksam censur samt försköning av den rådande politiken, av lite olika anledningar. Pressetik tex.

    Samt att våra politiker har en nästan blind fläck och selektiv hörsel gällande folkvilja. Nu senast Centerpartiet, vars elitokrater blir tagna på sängen, för att de inte ens brytt sig om att utreda väljarnas ståndpunkter. Innan dess Juholt, Ullenhag, Westerberg etc

    Är det något jag avskyr mer än allt annat, så är det politiker som inte lyssnar. Det är hela andemeningen med representativ demokrati. Hur väcka dem?

    Jo genom att rösta på den de alla hatar allra mest. Då måste de allra senast börja fråga sig:”Vad har den mannen vi alla andra saknar.
    Jo.
    Öron.
    För dem som aldrig blir hörda.
    ”Vad vill de egentligen… de där icke hörda. Kanske borde vi börja ta lite hänsyn.”
    Ge pension åt folk som har förtjänat den i 50 år av arbete och inte skänka pengarna till analfabeter. Se till att ordna äldreomsorgen först innan vi börjar med vuxenomsorg för skäggiga barn. Organisera ett arbete åt alla svenskar först. Inte ge bort våra bostäder innan vi har ordnat det för våra egna barn.

    Inga orimliga krav eller hur?
    Det beror bara på vem som ställer frågan. En redan stigmatiserad vrångskalle eller en akademiskt utbildad man.

  3. Roland Larsson

    Du pratar om Islam som om det vore en religion när det faktiskt är en ideologi för muslimerna lever i denna ideologi varje dag varje vecka månad år lever dom efter den kvinnoförtryckande homohatande judehatande läran.

    Du drar upp nazism och antisemitism när den idologi som står nazismen närmast är islam , judeförföljelserna i malmö begås av islamister inte av sverigedemokrater och våld emot oliktänklande står vänstern med afa i spetsen för så inte lever vi i någon demokrati men väl i en demokratur där media och politiker utmålar sverigedemokrater som nazister när dom sanna rasisterna är dom som kallar det svenska folket för inavlade och med lågt iq såsom mazetti skrev i sin blogg

  4. Kent Lundholm

    Svar till Roland Larsson (2013-01-11 12:46)
    Nog är väl islam en religion, världens näst största för den delen. Drygt 1,5 miljader utövare. Att sedan mena att alla muslimer är kvinnoförtryckare, är som att påstå alla svenskar enbart äter blodbröd och fläsk.

    Var det inte det som en gång hände i Tyskland? ALLA judar var onda och tjyvar och skulle därför utrotas. Känns inte det igen?

    Sen säger du att vi inte inte lever i en demokrati. Har vi inte fria val, sitter inte våra folkvalda i riksdagen? Dina argument känns väl i den mytbildning som inte minst återfinns på nätet.

  5. Kent Lundholm

    Svar till Kristian Grönqvist (2013-01-11 12:31)
    Kristian, jag tror att du har en poäng i ditt resonemang. Det finns en stor del missnöjesväljare som valt Sd. Merparten som har hoppat av från M och S (där de största strömningarna går) kommer från medelklassen.Upplevelsen är att avståndet mellan politikerna och väljarna har blivit för stort; att de folkvalda inte längre lyssnar på gräsrötterna. Det var väl ungefär vad som hände när Ny Demokrati kom in i riksdagen, det var ju helt klart en missnöjesyttring.

    Av de 8-10 procent som Sd fått i de senaste undersökningarna, så visar det sig att cirka 5 procent är de som stenhårt tror på raslagar, att kasta ut alla muslimer, även flyktingar från krig.

    Resten är allmänt missnöjda.

    Inte minst med immigrationspolitiken och det som hör till den. Denna kritik behöver ju inte vara likvärdig med främlingsfientlighet.

    Men att ställa behövande mot varandra, låter trist: som gamlingar, mot de barn som flytt från ett vedervärdigt krig, där de sett sina föräldrar och syskon sprängas i bitar. Vi ska ta hand om dem som har det svårt.

    Och då kan man ju inte som Annie Lööv göra skatten platt. Vi måste få in pengar i systemet för att kunna hjälpa så många som möjligt.

  6. fredda

    Vänsterpackets tankar är hemska. För varje invandrare som kommer in i landet så sjunker skolresultatet och det blir lite mindre mat till pensionärerna som byggt upp landet. För att visa min tacksamhet till dessa äldre personer så kommer jag rösta på SD nästa val.

    Snart är det för sent och välfärden förstörd.

    Fulmedias mörkning av brott som begås av invandrare är också orsaken till att SD kommer vara landets tredje största parti 2014.

  7. Kent Lundholm

    Svar till fredda (2013-01-11 19:01)
    Jo, det torde väl vara logiskt att studieresultatet sjunker, när de flyktingar som släpps in från krigshärdarna är anafabeter. Men tittar man på ”massinvandringen” så var den störta gruppen hemvändande svenskar 15000, sedan följde 5000 från Irak, 4000 från Polen, 3000 från Afganistan, 3000 från Somalia. (Migrationsverket 2011) Fakta!
    Sen är det väl skilda budgetar för äldreomsorgen och migrationsfrågorna.
    Fulmedia, är det de som genomlyser Sd:s bluff?

  8. Nog Nu

    Kent!

    Oavsett vilken budget som plundras i mångkulturens namn är det en budget som utan mångkultur skulle sluppit denna plundring och således kunnat användas till för samhället uppbyggliga åtgärder istället för dagens motsatta förhållande!

    Allt som har en skattefinansierad budget blir lidande pga mångkulturen!

    Förra året såg jag effektivt till att minska min inkomst så jag inte skulle betala ett öre i statlig inkomstskatt!
    Eftersom jag upptäckte att pengar inte är allt för mig går jag vidare i denna minskning av inkomsten för att bidra så lite som möjligt till mångkulturens negativa påverkan av samhället!
    Med en mindre budget lär samhällsförstörarna inom 7-klövern ändra sitt beteende!
    Ingen uppoffring är för stor i kampen mot mångkulturen och dess påskyndare!

  9. Martin Andersson

    Jag har nu läst din artikel Kent och förvånas över din okunnighet. Det må bl.a.gälla nazisternas raslagar eller din uppfattning om ”skilda budgetar” för äldreomsorgen och migrationen”.

    Vad gäller raslagar så var Sverige först i världen med rasforskning på Statens institutet för rasbiologi i Uppsala, ledd av socialdemokraten och professorn Alfred Petrén.

    Vad gäller ”skilda budgetar” så kommer statens inkomster från allas vår gemensamma skattebas. Sedan är det upp till regeringen hur pengarna ska fördelas.

    Hur du har kunnat få så mycket om bakfoten förvånar mig, kanske det beror på att du bor i Norrland, där det inte finns så stora problem som i t.ex. Malmö, Borlänge, Södertälje, Katrineholm etc.

    I stort ALLA kommunalpolitiker vill INTE ta emot invandrare. Vad tror du det beror på?

  10. Kent Lundholm

    Svar till Baron Skugga (2013-01-12 17:38)
    Men ni vill heller inte ha kvar flyktingarna. I varje fall de som inte är riktiga svenskar. Så hur göra? Raslagarna är påfallande lika det som sker idag. Byt ut jude mot muslim, så ser du det blir. Allt börjar i det lilla, sen tar det fart och då är det ingen som kan trycka på bromsen.

  11. Kent Lundholm

    Svar till Martin Andersson (2013-01-12 15:42)
    De flyktingar som kommer till kommunerna får statliga bidrag till boende, mat, sjukvård, tandvård, skola. Vad gäller sjukvård och tandvård, kan kostnaderna vara höga, då de ofta kommer från krigshärjade områden, nu vanligast från Syrien, Somalia.

    Äldreomsorgen finansieras av kommunalinkomstskatt och ska inte ställas mot flyktingar.

    Det vi ser i Sverige är en allmän nergång av den sociala välfärden. Men det är klart om Alliansen istället att skattesubventionera via Rut och Rot och sänka barskatten, istället för att lägga de skattepengarna på äldreomsorg och skola, så ser vi en nedrustningen i den sociala välfärden.

    Istället har det blivit populärt att skylla på flyktingarna.Det är klart att ”dom har stulit skattepengarna” … Eller hur?

    Sedan är det en viss skillnad att mäta skallbenen och att gå till handling som nazisterna och brände upp dem med hull och hår. För den gången var det ju judarna som åstadkommit den rekordstora inflationen i Tyskland.

  12. Kent Lundholm

    Svar till Nog Nu (2013-01-12 15:32)
    Ja, så kan man ju också göra. Gömma pengar för de flyktingbarn som förlorat sin mamma och pappa i kriget, som var natt rids av mardrömmar och blir apatitlösa. Samma barn på skolan får höra att de är svartskallar, jävla neger, blatte, turk, tattare. Tänk vilket kärleksfullt, fantastiska samhälle vi är på väg att skapa.

    Det blir säkert mycket bättre nu när du börjat gömma dina pengar.

  13. Nog Nu

    Kent!

    Din historielöshet är förvånande! Men det är väl lite mycket begärt att du som socialist tar reda på sådant som att de tyska nationalsocialisterna besökte Petrens rasbiologiska institut och utifrån det fick ideer som de senare ”utvecklade”!

    Angående de statliga skatterna så hade dessa kunnat användas till att få fungerande tågtransporter, även på vintern! Varför byggs inte ny järnväg med dubbelspår? De uppskattningsvis 300-400 miljarder som invandringen kostar vårt skattesystem med varje år skulle med lätthet kunna läggas på liknande
    projekt!
    Vi borde dessutom under de närmaste åren lägga stora summor på att bygga upp försvaret igen!

    Vad det gäller krigstraumatiserade barn och vuxna så anser jag att detta inte är vårt problem, vi kan hjälpa dem på plats, inte ta hit dem, och fram för allt inte sprida ut dem i samhället helt okontrollerat!
    Du menar apatiska, det var ju ett tag sedan det var populärt att lura sjukvård och migrationsverk att barnen knappt kunde andas själva! De verkar blivit helt friska då inte ens den vidriga median rapporterar om detta fenomen längre!

    Själv vägrar jag skaffa barn då jag tänkte bespara dem att tvingas leva i det samhälle som ni skapat de senaste 22 åren!

    Jag gömmer inte undan några pengar, jag låter helt enkelt bli att tjäna dem!
    Att jag däremot låter bli att göra slut på dem jag tjänar är en annan sak, bevisar ju bara på att jag kan gå ner mer i arbetstid!

  14. Kent Lundholm

    Svar till Nog Nu (2013-01-12 22:49)
    Det där med att bygga dubbelspår på järnvägen, kan jag ställa upp på. Nja, till försvaret. I vilket fall som helst så krävs det skattepengar till det – och det verkar ju inte du så särskilt intresserad av att bidra till …

    Däremot menar jag att vi har råd att hjälpa krigsskadade barn. Om vi inte hjälper din nästa, så torde man snart bli till en sten. Försöker att förstå varifrån detta vanvettiga hat kommer ifrån.

    Det finns två typer av invandring: Flyktingkvoten och arbetsmarknadsinvandringen. Den första kommer från krigshärdar, den andra kommer främst via EU och börjar jobba direkt de kommer hit. Som vår demografiska kurva ser ut, måste vi importera arbetskraft från andra länder – annars raseras vår välfärd. Förstår att det kan bli problem för er som av olika skäl inte gillar ”svartskallar”, om så de kommer från Polen eller Bulgarien. När det gäller flyktingkvoten, så är det barn och vuxna som kommer direkt från krigshärdar.

    2012 tog Sverige emot 1900 kvotflyktingar via FN:s flyktingorgan (UNHCR).

    Enligt flyktingkonventionen, svensk lag och EU:regler är du flykting om du har välgrundade skäl att vara rädd för förföljelse på grund av:
    ras
    nationalitet
    religiös eller politisk uppfattning
    kön
    sexuell läggning eller
    tillhörighet till viss samhällsgrupp.

    Som alternativt skyddsbehövande bedöms den som:
    löper risk att straffas med döden
    löper risk att utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning eller
    som civilperson löper allvarlig risk att skadas på grund av väpnad konflikt

    Sedan myten om att asylsökanden lever i övermod:
    ”En vuxen asylsökande med delat boende får 61 kronor om dagen, eller drygt 1 800 kronor i månaden. Pengarna ska täcka kostnader för mat, kläder, sjukvård, medicin, tandvård, hygienartiklar och fritidsaktiviteter.” /SDS

  15. Kent Lundholm

    Svar till Nog Nu (2013-01-11 11:07)
    LO och Näringslivet har redan inlett ett samarbete om att bekämpa rasism och främlingsfientligheten. Detta då sossarna och moderaterna inte verkar få tummen ur häcken.

  16. Sverker

    En somalisk åttabarnsfar, outbildad för arbetsmarknaden i Sverige, som lever på socialbidrag för hela familjen, vilket arbete lönar det sig för honom att ta? Tänk efter. Där har du knuten!

    Ditt problem är att du både vill ha en stor invandring varje år från U-länder och samtidigt ha kvar svenska kollektivavtal och socialbidrag osv. Du ser inte motsättningen där.

  17. Sverker

    Kent skrev: ”Det är 2013. Det är dags att utropa de kloka argumentens tid.”

    Jaha, men vilka är då de kloka argumenten för öppna gränser kombinerat med vår välfärdsstat och garanterad livstidsförsörjning? Du borde kunna erkänna att det finns en motsättning. Du kan inte både ha och äta upp kakan.

    Antagligen har du hört mycket ont och har lite svårt att tömma av det där och se nakna fakta bara. Jag har också varit för en massa invandring en gång i tiden men ju mer man sätter sig in i de här frågorna desto mer inser man att det finns målkonflikter (t ex antisemitismen i Malmö. Det är ju inte säkert att historien upprepar sig på samma sätt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.