Umeå – en stad av blåis

Trots minusgraderna så tycks hela Umeå bestå av blåis. Det har kastats ut grus och sand lite varstans, men däremellan finns den förrädiska isen, den som gör att folk slinter till och dunkar ner i marken.I första hand är det underarmarna som ryker då man av reflex tar emot sig, sedan är det en och annan lårbenshals som kilas in och tarvar ett kirurgiskt ingrepp. Det kostar samhället en hel del, plus att det leder till onödigt lidande. Det måste vara så att man här i Umeå snålar in på sandningen, att någon nitisk tjänsteman, eller naiv politiker vill spara på sandningen. Kanske ska den sparas till någon kommunal badstrand. Vem vet?

Jag är i övrigt fullt upptagen med att dels planera klart det kommande numret av tidningen Vasaplan (som ges ut i slutet av februari), dels av mitt egna skrivande vilket ska resultera i min femte bok. Förhoppningsvis ska den kunna ges ut hösten 2015. Hoppas jag. För att hinna med detta så försöker jag att vara strukturerad, vilket ska sägas inte är min starka sida. Jag är mer lagd åt det impulsiva, det som kommer för mig i stunden. För övrigt blev jag i fredags uppringd av biblioteket i Lycksele där folk börjat komma in och efterfråga min kommande bok. Jo, sa bibliotekarien, det går rykten att den ska ha kommit. Det är roligt att ha sådana ivriga läsare. Det bådar gott.

Blev i förra veckan intervjuad i Folkbladet om vad jag tycker om den nya gatutidningen ”Dik manusch- se människan”; frågan spetsades till med att jag kanske såg ett hot i den, att den skulle konkurrera med Vasaplan. Jag svarade att alla goda krafter behövs och att jag inte ser tidningen som ett hot. Varför skulle jag det? Sedan sa jag vi som gör tidningarna måste se till att de inte kommer ut samtidigt, att fördela utgivningen över året. Men det kom inte med i Folkbladet.

I dag kom jag på att det är en dag som aldrig mer kommer igen. Jag kom även på att jag tycks ha blivit placerad i just denna dag, av någon anledning. Precis här och ingen annanstans. Alltså borde jag befinna mig precis där livet utspelar sig: alltså måndagen den 19 januari anno 2015. Pip. Kan det vara så enkelt?

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.