Berättarföreställning på G

Ska pröva på nåt nytt i mitt litterära skapande. Jag och Linda Marklund från Burträsk planerar en berättarföreställning till hösten. Idén är att våra historier ska varvas kring ett givet tema, från början till slutet. Jag har ju varit ute i bygderna ett otal gånger och berättat och läst ur mina böcker, men jag har aldrig prövat att framföra en text på det här sättet. Men det känns spännande och det kommer att bli en stor utmaning att komprimera min roman ”Vedtjuven” (på drygt 200 sidor), till en engagerande muntlig berättelse på cirka 30 minuter.

Men det är nyttigt att anta nya utmaningar, det får mig att växa, att utvecklas. Hur farligt är det inte trampa vatten, att enbart hålla sig flytande utan att komma en enda meter framåt. Det kräv en viss anspänning, en motkraft som då och då tränger undan lite av tryggheten.

Dagen och den kommande helgen präglas av kultur. Ska kuska runt lite i tillvaron tillsammans med några av mina vänner. Det finns stunder då jag förstår hur tacksam jag ska vara över att ha mina vänner kring mig – människor som inte dömer, utan ser mig för den jag är. I sann vänskap finns en tillåtande spännvidd där man kan ge och ta, utan att frukta att minsta lilla misstag förstöra allt. För det finns ju inga statiska relationer, i så fall skulle de ju lika gärna kunna vara ting, dockor. Nej, mänskliga relationer är dynamiska, de sväller och krymper, tar ibland ett språng. I vännernas bekräftelse förstår jag mitt värde – jag blir sedd. Då finns jag.

 

 

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. inger

    Härlig text att läsa..att ha riktiga vänner är den största rikedomen av alla Lycka till med berättarföreställningarna..Ni kanske kommer till Bjurholm någon gång 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.