Umeåborna på plats

Det kom en hel del folk till dagens manifestation mot våld och sexuella övergrepp – vilket hade sin grund i det faktum att Hagamannen idag släpps fri och kan återvända till Umeå. Det var en lugn och sansad stämning, med bra tal från arrangörerna. (Läs min förra blogg.)

20150728_121751 20150728_121942
Rådhustorget i Umeå fylldes med de som visade solidaritet med de kvinnor som våldtogs av Hagamannen.

I morgon åker jag till havet och hälsar på Kirsi. Hennes hus ligger vackert vid havet, alldeles intill den hamn där Holmöfärjan brukar ankra. Hälsade på för ett år sedan, ganska precis. Herregud, har det redan gått ett år. Känns som ett par månader, max. Tiden är ingenting. Det gäller att stå där tiden (på ett ungefär) befinner sig; där själva livet pågår. Annars blir man yr i bollen och dagavill.

För övrigt tycker jag: att som man bäddar får man ligga. Punkt.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.