En ny gammbil

Jag har alltid kört omkring med gammbilar, den ena i sämre skick än den andra. Den senaste som jag sålde för ett drygt år sen, en Ford Mondeo, hade jag ”lappat ihop” med silvertejp. Till slut sa min dotter: ”Pappa jag vill inte åka i den där skrotbilen”. Jag fick 1200 kronor för den. Det här med att köra omkring med gammbilar måste jag ha ärvt min far. Det var aldrig tal om att köpa en ny bil. Det var bara att kasta pengarna i sjön, menade han. Jag har varit utan bil nu i dryga året och det har gått bra. Åker buss eller cyklar istället.

Polaren Karlsson är vän av gammbilar. I afton var han förbi och visade upp sitt kap, en Citroën från 1954. Jag fick provåka upp till Coop. Jo, den var fin. Ingen vidare komfort, men … charmig, på sitt sätt.

20150920_171103
Karlsson med sin nya gammbil.

Tvättdag. Sånt ska oxå göras. Tyvärr blev det ingen bokcirkel. För mycket sus och brus i skallen.

För övrigt måste vi älska oss själva för att kunna älska andra.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Inger

    Det där med ”gammbilar” DET känner jag till Man lär sig med tiden deras svagheter..känner igen deras klagoljud och till sist blir bekväm med dom FAST dom inte fullt ut är att lita på Minns när jag lovat ena dottern att passa mina barnbarn..och bakrutan flög i tusen bitar ..Först så blir man ju frustrerad och ilsk på sig själv För att man inte tänkte sig för Så det var att tejpa dit plast med den så oumbärliga silvertejpen och ge sig i iväg till Umeå..Tur det inte var mitt i kallvintern För lite dragit var det allt Gammbilar är som en relation, som man har svårt släppa taget om..fast den inte funkar Var utan bil i tre år..för att bryta invanda mönster och se om jag skulle klara mig utan..fast jag bor i obygden Första halvåret var värst..då jag var van tänka i BIL..men sen gick det bättre och bättre och i bilfrånvaron fick jag syn på annat,som jag annars skulle missat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.