Senap på apoteket

Varit förbi apoteket i hopp om att de skulle ha hemma de mediciner jag enligt läkarvetenskapen dagligen bör inta för att inte tvärdö. En gång var det ju tänkt att apoteken skulle vara en del av vården. Inte längre. Redan innan jag kom mig iväg ramlade det in ett erbjudande från Apoteksbolaget via min e-post, om ett erbjudande att köpa saffran, flytande glykos, kryddor till glöggen och olika sorters senap. Kändes ett tag som om jag var på väg till Coop. Väl på apoteket strosade jag runt bland hyllraderna med olika ansiktsprodukter, krämer, rakvatten, deodoranter. Hade jag verkligen kommit rätt? Var detta verkligen ett apotek? Det liknade ju mer en diversehandel.

senap

Gud ske pris, denna gång hade de alla mina mediciner hemma, även om det vid ett par fall visade sig att det var sista asken i lagret. (Stackars jäkel som kommer efter mig och ska ha just den medicinen …) De minskar på lagerutrymmena för medicinerna för att få plats för senapsburkarna. De måste alltså tjäna mer på senapen än på medicinerna. Nog slog väl den här avregleringen snett? Lite grann? Den som borgarna genomdrev 2009 för att ge oss konsumenter ökad frihet – hur tusan man definierar den formen av frigjordhet … Men faktum är, att vi som behöver lite udda mediciner får titt som tätt jaga runt på stadens apotek för att få tag i våra piller. Till slut tröttnar man, plockar åt sig fem senapsburkar, ett tiotal saffranspaket och ett gäng reflexer, och knatar hem för att samla kraft för ett nytt apoteksbesök om ett par dag. Fast det ska i ärlighetens namn sägas – apotekets senap är inte odum, I varje fall inte den extra starka.

På lördag blir det julmarknad på Gammlia. Säljer de senap där? I fjol köpte jag en gräddbaserad, stark senap av en kvinna som stod och såg försynt av i ett av stånden. Det är nog den godaste senap jag ätit. Dyr var den lilla burken, men tillredd av en kvinnans hand, med kärlek och därför värd varenda krona. Om hon är där i år, så köper jag på stående fot två burkar av den exklusiva senapen. En kul marknad, med många udda stånd. Ser fram emot det och hoppas att min gäst, Lena, gillar det.

julmarknad

Slog mig ner på ett kafé efter att ha varit på apoteket, gamla biblioteksfiket (minns inte vad det heter nu) och började att gå igenom manuset om mina schackspelande män, men då började nån dåre att borra i väggen. Borren lät vara av modell gigantisk, för porslinet började att vibrera, och till slut gick det inte ens att tänka. Skit. Drog mot Pig Hill.

Konstaterar av Skellefteå AIK bara vinner och vinner, trots att de bygger upp nya lag år efter år, och att de numera toppar serien. Känns gott.

För övrigt är korrekturet för tidningen Vasaplan skickad till tryckeriet. Även det känns jävligt bra!

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.