Recensioner och vårstädning

Tänk, idag sov jag ända fram till 06.30. Måste ha berott på allt fönsterputsande och den intensiva jakten på allt förbannat damm – som till slut blev så målinriktat att jag fastnade under sängen … bland enorma mängder med damm. Där jag låg och nös, återfann jag en del ting som försvunnit under den gångna vintern. Bland annat Lenas glasögonfodral som innehöll en del fina smycken. Hon får vara glad att hon har en man som offrar livet under sängen för att återfinna hennes ägodelar.

Jag och min självbiografi ”Spring Kent, spring!” har fått en del massmedial uppmärksamhet – och det är roligt. Och viktigt för saken, för jag vill ju nå ut till alla dom där ute som  behöver hjälp, som är döende i sina sjukdomar.

NorranUppslag
Norran 2016-04-13

Det har även kommit två recensioner.

Språket är detaljerat, vackert och väl avvägt. […] Öppet, ocensurerat och oerhört angeläget innehåll som är mästerligt välskrivet.” / Katharina Jacobsson BTJ

”Spring Kent, spring!” heter boken. En aktningsvärd prestation, som bör bli till stöd för andra som känner igen sig i det han beskrivit. Framför allt visar den hur viktigt det är att finna personer som ser vad problemen egentligen består i.”
/Stefan Holmberg, Norran

VKartikel KENT
VK (2016-03-30)

Ska dricka mitt kaffe, sedan packa min väska med de ting en man i min ålder och som utövar vattengympa kan behöva, typ badbrallor. Innan det ska jag för förbi kemlab uppe på NUS och lämna några prover, bland annat så viktiga provet som mäter koncentrationen  i blodet av litium, den livslånga medicineringen jag måste ta för att undvika skov i min bipolära sjukdom. Litium är ett grundämne som finns i naturen.  Det var under 1940-50 talet, som man av en slump upptäckte att litium kunde användas för att stabilisera stämningsläget vid bipolär sjukdom. Det är numera förstahandspreparatet vid behandlingen av B.S och har visat sig förebygga både mani och depression. Studier har visat att litium även förebygger självmord.

För övrigt ska jag fortsätta vårstäda under eftermiddagen och morgondagen. Onekligen doftar det gott av grönsåpa i arbetsrummet och nog tycker jag mig se mer av världen utanför, nu när fönstren är tvättade. Om jag dessutom putsar mina glasögon så kommer omgiven att synas i än mer ljusare och klarare dager.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.