Stor sömnskuld

Usch, vad jag sovit illa i natt. Inte nog med att jag somnade på soffan, väl i säng så vaknade jag vid fyrasnåret, utan att kunna somna om. Jag har sovit illa hela livet, men efter stroken har sömnproblemen förvärrats. Nog för att jag har mest fart på hjärnan i gryningen och fram till mitt på dagen, men jag går också genom livet med en rejäl sömnskuld hängande över axlarna. För lite sömn påverkar även mitt arbetsminne och min koncentrationsförmåga – som redan innan stroken var illa och då på grund av min ADHD. Sömnbristen gör mig även känsligare för stress, och den skapar mer ångest och påverkar motoriken. Vissa dagar känns det som om jag har bly i skorna och har svårt att flytta fötterna, vilket i sin tur påverkar balansen. Så just nu känns det inget vidare.

sovagroda

Fast jag blir kanske på bättre humör efter dagens aktiviteter. Vid tiosnåret ska jag infinna mig på Gammlia och får en blomsterkrans satt på huvudet. Då ska deltagarna/underhållarna i Granö kyrkovecka presenteras och då förhoppningsvis inför världspressen. Det är den 26 juli som jag ska framträda i Granö, i Sjungande gården, klockan 18.00 och då kåsera fritt kring ämnet Högmod. Torde inte vara svårt då mina romaner kryllar av karaktärer som lider svårt högmod – människor som känner en stark belåtenhet med sig själva, som drabbas av hybris och arrogans. Men så är också högmod en av de sju dödssynderna. Motsatsen till högmod är ödmjukhet.

företag

Ikväll ska jag gå en kurs hos skattemyndigheten och repetera mina sviktande kunskaper om moms, sociala avgifter, avdrag och sådant en författare med enskild firma bör kunna. Hoppas jag orkar med båda aktiviteterna. För det är ju som sagt en dag då jag vaknat på tok för tidigt och bara sovit i tre timmar. Vore nog bra om jag kunde kura ihop mig en stund mitt på dagen och sova nån timme – men jag är, som sagt, usel på att sova.

Har kikat på en del fotboll. Såg Ungern spela ut favorittyngda Österrike och hur lilla Island spelade oavgjort mot Portugal. Sverige måste höja nivån rejält om de inte ska få åka hem efter gruppspelet. Har svårt att tro att de ska ta någon poäng mot vare sig Italien eller Belgien.

För övrigt är det väl tid att sätt pären. Mandelpären. Sedan återstår en väntan på nypären. Fast det senare har jag redan ätit några rejäla mål av. Men de kom väl söderifrån eller var uppdrivna i växthus. Men oj – nypären, en smörklick och lite flingsalt. Mer behövs inte.

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.