Sprida kunskap

Jaha, åter en grå dag. Somnade på soffan och vaknade på samma soffan. Sov ytligt då TV:n stod på i bakgrunden och förmedlade resultaten från världens alla sporter, vilket ledde till en del märkliga drömmar där jag själv var med och tävlade. Jag blev uttagen att spela back i nån slags rugbysport med en jättelik, skittung boll som skulle rullas fram och tillbaka över gräset. Motståndare var ett gäng åttaarmade, treögda utomjordingar. Naturligtvis blev matchen på liv och död, som de brukar bli i sådana här knäppa drömmar. Var alldeles blöt av svett när jag till slut vaknade.

vi-och-dom

Var på ett trevligt och intressant möte i går, när delar av länsavdelningen för föreningen Hjärnkoll strålade samman på Brogatan. Meningen med föreningen är att vi som har någon form av psykisk sjukdom ska ut i verkligheten och berätta om detta. Allt för att sprida kunskap och bryta ner fördomar. Fortfarande är det så att psykisk ohälsa skrämmer slag på folk. FN:s Världshälsoorganisation WHO säger att psykisk ohälsa är en av de största och snabbast växande utmaningarna mot folkhälsan i världen. Så nu har vi börjat dra upp strategierna inför höstens och vårens arbete. Det gäller att nå ut till arbetsplatser, utbildningar med att det finns ett gäng ambassadörer i länet som är redo att göra ett besök. Vi skulle nog behöva hjälp från media för att klara av det.

Om morgnarna känner jag att åren håller på att ta ut sin rätt. Är stel i ryggen och har värk i knäna. Det tar tid att komma igång, har blivit alltmer trögstartad. Men i stället borde man ju bli glad över att det inte är värre och jubla över att de övriga 90 procenten av kroppen fungerar, särskilt de vitala delarna som lungor, hjärta och njurar. Det är ett under att vi lever.

För övrigt är kreativitet ett sätt att våga tänka och handla på ett nytt sätt, att utmana de rådande strukturerna.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.