Helvetet på jorden

Sovit ut till klockan sju. Under gårdagen besökte vi Viva Resurs och inhandlade lite begagnade prylar. Jag fyndade en vacker salladsskål för 10 spänn och två ramar för 5 kronor stycket. Det är väl bra att vi kan återanvända det som blivit över och onödigt i ett hushåll. Nu lever de ett nytt liv här hos mig på Pig Hill.

aleppo

Aleppo – helvetet på jorden. Civila i kläm mellan IS-krigare, rebeller och Syriska regeringstrupper och ryska bomber. Enligt FN väntar cirka 50 000 på hjälp, medan de tvingas kura i osäkra källare och under öppen himmel i väntan på att hjälpen ska komma. Aleppo är vår tids Stalingrad – en stad som pulvriserades av tyskarna under andra världskriget. Hur i hela friden ska de få stopp på detta vidriga krig, då det verkar finnas hur många fronter som helst, där landet redan nu är uppdelat i små enklaver och där man å ena sidan slåss mot en diktator, å andra sidan utövar ett religionskrig och med Ryssland och USA inblandade tillsammans med Iran, Irak, Turkiet och så några till. Alla är beslutna att intill döden slåss för sin lilla bit av det forna Syrien. Då spelar det ingen roll i fall barn, kvinnor och gamla slaktas på löpande band. Finns det en fiende i ett hus med hundra civila så spränger man huset i småbitar för att komma åt denne ende fiende – om det nu var en fiende? Det är sådana här gånger som världen behöver en hjälte, någon som visar mod och visar på nya vägar. Men dyker det upp någon sådan person, lär väl han/hon bli skjuten på en grisblink.

Det tycks vara på det viset att Ryssland kör med en allt mer öppen agenda. Det har sedan en tid bedrivit ett informationskrig mot västvärlden. Det droppas lögner på sociala medier. Ett exempel: Tidigare i år dök nyheten om en trettonårig ryska som blivit kidnappad och våldtagen av migranter i Berlin. Hos den rysktalande minoriteten i Tyskland blev reaktionerna starka. Men detta var en rysk ”hitta-på-nyhet” som planerades för att skapa motsättningar i Tyskland och en misstro mot den tyska regeringen och ge vind under vingarna till de högerextremistiska partierna. Tydligen vill ryssarna skapa kaos i Europa för att underlätta för de planer de har – vad nu de består av …Samtidigt som var och varannan rysk idrottare nu är dopade – som dessutom verkar vara ett statsunderstött fusk. De skäms inte ens – utan pladdrar mest om att det är komplott från den  internationella antidopningsbyrån Wada, som nyligen kommit sin andra rapport. Där kan så många som 1000 ryska idrottsmän/kvinnor dopade vid förra vinter-OS. I dessa siffror finns även en stor grupp ryska paralympier. Tolv ryska medaljörer i Sotji ska ha manipulerat sina urinprov genom att ”byta ut” dem. Det finns även indikationer att detta utbredda fusk ska ha pågått sedan OS 2012. Nu försöker ryssarna snacka bort detta genom att surra om konspiration, om förföljelser – naturligtvis för att hetsa upp resten av befolkningen, Fy fan.

trumpfinger

Nu bekräftar både FBI och CIA att ryssarna lagt sig i presidentvalet i USA för att hjälpa Trump att bli president. Och det blev han ju. Det uppger källor för The Washington Post. Under den ryska hackerattacken ska man ha kommit över tusentals interna mejl inifrån det demokratiska partiet, även Hillary Clintons kampanjledare John Podesta. Mejlen läckte sedan ut till Wikileaks som (likt duktiga idioter) publicerade dem. Syftet var att skada Clintons chanser att väljas till president. Trump slår bara ifrån sig, det är som att hälla vatten på en gås. Den mannen förnekar snart allt – snart dyker det väl upp någon ur hans stab och påstår att jorden är platt. Ungefär som att klimathotet enligt Trump är påhitt och inte existerar. Genom Trump har USA en president som skryter med att han inte läser böcker, som tycker att det är ok att klämma kvinnor mellan benen och som tillsätter idel affärsmän på regeringsposterna (med egna ekonomiska intressen för de områden de ska ansvara för) detta för att på sikt leka affär med hela världen. Detta är sjukt – och mycket farligt. Särskilt när Trump och Putin lär gilla varandra. Kanske är det vi ser och kommer att få  se mer av, är att de delar upp världen mellan varandra. Ryssarna tar sitt och USA sitt – med löften att inte störa varandras intressen. Är det dessa två som ser till att tredje världskriget startar – om det nu inte redan börjat. Här i Sverige verkar SD heja allt mer på Putin, för att han ska bli den garant som behövs för att kunna kasta ut alla muslimer.

För övrigt lever vi i en tid då det återigen byggs murar och då vi får se märkliga allianser torna upp – byggda på motsättningar som mest består av luft. När vi människor blir rädda, förvandlas vi lätt till rovdjur.

 

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.