Hjärnkolls mission

Två intensiva dagar på Medlefos folkhögskola tillsammans med ambassadörerna i Hjärnkoll. Eftersom jag ansvarade för några av fördragspunkterna, blev det än mer intensivt och jag var rejält trött i skallen när jag kom hem igår eftermiddag. Men det gick bra och jag genomförde det jag tagit på mig. Det känns roligt och intressant att få vara med och ge föreningen en ”nystart” och försöka få fler ambassadörer ut i samhället för att öka förståelsen kring psykisk ohälsa och ta död på en del av de myter och fördomar som florerar ute i ”verkligheten”.

ambassadörerMedlefors

Några av medlemmarna i Hjärnkoll.

Kort beskrivning av Hjärnkoll.
Psykisk ohälsa är mycket vanligt, ändå blir många diskriminerade. Att öka öppenheten och kunskapen är Hjärnkolls viktigaste uppgift. Vårt mål är att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter, oavsett psykiska olikheter. Vill du vara med? Du kan göra skillnad genom att våga prata om psykisk ohälsa!

Föreningen Hjärnkoll Västerbotten bildades den 12 mars 2015 av brukarföreningar i Västerbottens län.

  • Vi arbetar för att öka kunskap, minska negativa attityder och diskriminering för att därigenom öka inflytandet och rätten till delaktighet för personer med psykisk ohälsa och deras anhöriga.

Länk till Hjärnkolls webb: >>>>>

Vi befinner oss i påsktider, samtidigt som vi borde få lite vårvärme som kan skicka den snö som finns kvar rätt ner i jordens innandöme. Vi har inga stora planer för påsken. Det blir nog en stilla storhelg.

För övrigt är det Star Trek på teve.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.