Snabbmat och power naps

Nationaldagen anno 2017. Soligt väder. Vi ska väl vad det lider ta oss bort till Bonnstan och delta i firandet – eventuellt. I eftermiddag tar jag bussen ner till Umeå, eftersom jag på onsdag ska avsluta grundkursen i forskningsmetodik. I morgon är det föreläsningar om kvalitativa forskningsmetoder. På lördag bär det av till Lycksele för att gratta mor Gunhild på hennes födelsedag.

superhero-534120_960_720

Vi lever i en snabb värld, allt ska gå rysligt fort. Vi tar power naps, äter snabbmat, ställer upp på speed dating, går i korttidsterapi och vi kan även gå en snabbkurs för att lära oss snabbläsning – så att vi kan läsa ut en roman/deckare på ett par timmar. Men finns inte risken att vi missar något när vi försöker leva våra snabba liv? Om vi ständigt försöker att gasa på i tillvaron, torde väl risken vara att vi till slut förlorar orienteringen i våra liv. Jag får känslan av att somliga som parkerat i NUET tror sig kunna skjuta på det oundvikliga – döden.

För övrigt skadar det aldrig att ibland stanna upp och stå stadigt på fötterna. Då och då måste vi titta bakåt för att förstå oss själva och lära av tidigare misstag.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.