Åskoväder på Pig Hill

Åskan går häruppe på Pig Hill – och regnet öser ner. Som barn var jag fascinerad av åskan och brukade sitta på farstubron och studera blixtarna och räkna 1000, 1001, 1003 … för att beräkna hur många kilometer bort nedslagen var. Äventyret avbröts ofta när mamma eller pappa sa till mig att komma in. ”Härinne är det säkert”, sa pappa och berättade om sin idiotsäkra åskledare han satt upp på taket. Denna åskledare satt på utkanten av skorstenen och bestod av ett gammalt järnspett. Många år senare upptäcktes det att pappa glömt att dra en järn- eller koppartråd från spettet, ner efter taket och i marken.

flash-2568381_960_720

Min respekt för åskan kom under mina resor till Thailand och Florida. Där kan man snacka om åska. I Florida lät det som om tredje världskriget brutit ut, det small var och varannan sekund och hotellrummets väggar vibrerade av åsknedslagen.

Åskoväder är det även mellan Nordkorea och USA.  Kim Jong-Un hotar med att skicka missiler till en av USA militärbaser och då torde svaret från USA ske per automatik. Vi är väldigt nära ett storkrig i Asien. Vad hittar Trump på? Vet han ens var Nordkorea ligger? Känner han till att Nordkorea är världens fjärde största militärmakt med sina 1,21 miljoner soldater – och förmodade kärnvapen.

För övrigt så ska man vara snäll på sig själv. Men alltför inbillade föreställningar om en själv är bara ett uppblåst önsketänkande. Det kan vara svårt att att hitta en realistisk självbild.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.