Roman om inlandet

Nyss hemkommen från röntgenavdelningen. Tre bilder, ur olika vinklar, allt gjort på fem minuter. Nu ska röntgenplåtarna analyseras av experter, sedan skickas svaret till min läkare på Tegs HC. Att det rör sig om en höftartros råder inga tvivel, men i första hand handlar det om styrketräning och att tänja ut de förkortade musklerna. Har ju inte konstant värk, utan artrosen yttrar sig mest som plötsliga hugg i ljumsken och att vänsterbenet blivit stelt och orörligt. Men tiden går, så vad det lider blir det sämre och då blir det operation med såg, hammare och tång. Som tur är har de flesta ortopeder femma i träslöjd, så det brukar bli bra. Ja detta på temat hur min kropp börjat krångla på alla fronter. Men vad gäller den nya behandlingen av min diabetes kan jag meddela att sockervärdena ligger okej (kring 8-9 mot att de tidigare låg på drygt 25) och att hormonsprutan gjort att jag gått ner 6 kilo på en månad.

55 sidor har jag korrekturläst ur min kommande roman. Det dräller av vilsna män i romanen, de söker sin identitet men är så hopplöst malplacerade att de inte orkar. Skriver om männen som blivit kvar i Västerbottens inland. Kvinnorna har dragit till storstäderna för att utbilda sig, trötta på skoterkörning, flugfiske och älgjakt.

Vävenspet17

Ovanligt få beställningar av min och Linda Marklunds berättarföreställning ”Mitt ibland oss”, trots att det är det bästa vi gjort och som har ett högaktuellt tema: Rätten att vara annorlunda och var tog alla original vägen? Om nån arrangör ute i bygderna som vill se oss, ta kontakt med ABF på orten och boka.

För övrigt lär döden göra oss till filosofer. Eller nervvrak.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.