Träna din empati

Långfredagen – en dag till minne av Jesu korsfästelse och död på Golgata. En sorgens dag. Det är en dag då vi ska träna på vår empati och förståelse för andras lidande.

good-friday-3779943_960_720

Empati är något som vi inte kan ta för givet; den måste vi hela tiden träna på. Förlorar vi vår empati är det lätt att vi börjar sparka på de som redan ligger och hysa agg mot de som är annorlunda, mot de främlingar som kommer i vår väg. Så det skadar inte att försöka sig på att förstå och känna de plågor som Jesus fick utstå – vare sig man är kristen eller inte, vare sig man tycker att bibelns berättelser är rena rama sagor, eller rättesnören i våra liv.

Låna böcker – och en författare. På stadsbiblioteket i Umeå kan ni låna en kasse med 8-10 exemplar av en författare, sedan startar ni en läsecirkel via ABF. Då ingår även ett besök av den aktuelle författaren. En riktigt kul grej. Väljer ni ett besök av mig, så blir det efter att ni läst min roman ”All världens lycka”.

”En bok att värma sig vid, en bok som får ett stort, varmt leende att spridas över ansiktet.”
/LO-Tidningen

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.