Pengar tillbaka

Slog en signal till Skatteverket för snacka ut om min skatt. Jag sa till den kvinnliga skattmasen att jag var allvarligt bekymrad. På grund av mina sjukdomar, har jag inte haft ork att jaga uppdrag, vilket numera syns på min enskilda firmas bankkonto. Där finns hela 68 öre – och öre finns ju inte ens. ”Det är bara att du fyller i en preliminär inkomstdeklaration, det har du gjort på några minuter.”

skatt

Jag satt i fyra timmar. Allt gick långsamt, sirap i hjärnan och med en skakade vänsterhand som omöjligt gick att använda på tangentbordet. Tappade tråden, förlorade hoppet, drack kaffe gånger flera, spelade Supertramp och Steve Hackett, sen när jag i det närmaste var klar lät myndighetens webb meddela att jag ”hållit på för länge och var tvungen att börja om.” Är det vid sådana tillfällen som hetlevrade personer hämtar yxan och förvandlar datorn, skrivaren till kaffeved? Som tur är jag en fridens man. Nöjde mig med att bryta av en penna.

person-984124_960_720

Nåväl, jag började om och upptäckte då en del fel jag gjort vid förra tillfället, som jag nu fick chansen att rätta till. Det var nog tänkt … För nån timme senare kom ett brev från Skatteverket att jag skulle få igen 5500 kronor på skatten. Vilken belöning. Det ordnar sig alltid. Först detta med att jag börjat sälja gamla böcker, och nu detta med att ”klaga” hos skattmasen. Det blir nog trots allt en liten semestertripp … Kammarberget, Glommersträsk, Vännäs eller rent av Norsjö.

För övrigt var det ett klokt beslut att hålla sig inne denna regniga dag.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.