Coop lånar av kunderna

Har i denna dag gjort mig en liten lustresa. Ville komma ut och se mig omkring. Detta efter några dagars intensivt skrivande på en novell. Först ett besök hos farbror doktorn som skrev ut femhundra piller som ska göra min gångstil med stabil, balansen säkrare, få händerna att skaka mindre, sedan drog och slet han i mina armar och ben och mumlade nåt om att det för tillfället verkade okej.

Principale-Long-Long-Life-Parkinson-vieillissement-santé-longévité

 

Felbehandlad – igen
Eftersom han är specialist på Parkinson så kan man lita på det han säger. Han trodde att jag gått med min Parkinson i dryga fem år, kanske längre – utan behandling.

sover

Väckt ur skönhetssömn
Apoteket. Massor med folk. Dubbla kösystem. Först fick jag köa för att lämna in kölappen och sedan sätta mig i nästa kö för att få medicinerna. Lutade mig mot hyllan med solkrämer och allehanda salvor och krämer. De luktade sommar och sol. Somnade mitt i en tanke och drömde om stränders svall och ett djupblått hav. Jag väcktes av en leende apotekare med rött hår och svartmålade ögon. Jag skrek till. ”Din medicin är klar”, sa hon och tittade förbryllat på mig.

Minnesträning på P-platsen
Åter till parkeringen för lite minnesträning: Var sjutton ställde jag bilskrället?

100-m

Coop lånar mina pengar
Coop på Grisbacka har tagit dubbelt betalt av mig. Ett tekniskt fel. Det är vi rörande överens om. Men inte om att jag ska få igen mina pengar. I varje fall inte direkt. Jag får vänta, som alla andra. Ingen rår över tekniken, sa en tanterna på Coop. Så deras tekniska system tog betalt två gånger och behöll sedan mina 405,73 kr. De ligger låsta och skyddade på mitt bankkonto utan att jag kan aktivera dem. Det kan bara Coops system göra.

På Coop jourcentrum talade jag idag med en kvinna. Hon pratade med mig som om jag inte var smartare än en femteklassare. Naturligtvis skulle jag återfå mina 405, 73 kronor (det begrep jag väl?) – men först efter fem bankdagar, vilket är nu på onsdag. Varför just fem bankdagar, varför inte två? Tjänar ni räntepengar på alla dubbelbetalningar? Hon blev stött, snudd på kränkt. Jag försökte … gick det inte att fixa på nåt annat sätt – kunder som får igen sina egna pengar brukar bli nöjda!

Fyra hundra spänn torde väl för Coop inte vara mer än en fis i universum. Jag började tröttna på på Coop. Jag gjorde ett sista försök och muttrade riktigt surt. ”Jag behöver pengarna nu, eftersom jag bara har 32 kr på mitt konto. En summa jag haft på mitt konto sedan ni norpade 400 spänn av mig!” Hämtade luft via vidgade näsborrar.

stora-coop-logo

Sådana är reglerna, svarade kvinnan i jourtelefonen. Jag kom att tänka på lumpen och det militära. Såna är reglerna! Gräv en grop!

Butiken på Coop Grisbacka var däremot snabba med att lösa in sin del av dubbelbetalningen: 405,73 löstes in redan efter EN bankdag.

Glöm inte att kunderna själva får välja var de ska handla sin mat och sitt snus. Sådana är reglerna!

© KENT LUNDHOLM

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Kan inte annat än småle åt eländet. Visst är det knepigt, jäklar om du får med dig nåt från affären, om än, utan din medvetna tanke, då är risken stor att du åker dit för stöld, om du då blev påkommen. Man blir polisanmäld och får stå där med skammen, men varför kan inte vi polisanmäla affärer som gör så här, dom stjäl ju dina/våra pengar. Även om dom säger att det är ett lån, så kan du knappast säga så till ditt försvar om du åkte dit för att ha fått med dig en av deras varor. Jojo!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.