En orolig väntan

170 kg böcker i vardagsrummet. Merparten av de första 300 exemplaren av ”Män som spelar schack” ska naturligtvis säljas, men det är en hel del jobb med att skicka ut recensionsexemplar och fördela böcker till ”folk som borde läsa min roman”. Idag ska jag besöka Folkbladet och Kuriren, sen till Bussgods och skicka tio exemplar till förlaget som ska posta dem vidare till mer långväga kulturredaktioner.

Satt igår och skissade på hur mina framträdanden ska se ut och låta. Det som oroar mig är att mina stämbandsmuskler redan börjat bli påverkade av Parkinson. Blir fort ansträngd och hes. Att prata oavbrutet och läsa innantill i 45 minuter kommer att att bli en pärs. Måste dra ner rejält på tiden då jag ska läsa innantill, då det kräver såväl röst som fokusering. Det får bli mer tid till att resonera kring romanens intrig och upplägg.

Det känns som vanligt en aning oroligt och nervöst veckorna innan turnéstart och i väntat på att recensionerna ska dyka upp på kultursidorna. En recension har anlänt, den från BTJ, kanske den viktigaste som avgör antalet ex. som biblioteken beställer hem. I den recensionen, som var riktigt bra, blev jag ju jämförd med Slas. Inte illa.

Nu finns boken att beställa.

man-som-spelar-schack

 

Utdrag ur recension i BTJ, Jan Hansson

”Schackspel, vänskap, alkohol och skrönor gör att dödens intentioner kommer på skam. Absurditeter, vulgariteter, finurligheter och vanligheter kombineras i en prosa som i sina bästa stunder påminner om Stig ”Slas” Claesson.”

Beställ:

>>> Ord & visor förlag 

>>> Bokus

>>> Adlibris

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.