Dagarnas brus

Dagarnas brus. Är det inte föreläsningar, så är det lägenhetsvisningar eller blodprovstagning. Men det håller mig igång, tvingar mig utanför väggarna, vilket ger mig gratis träning. Har tappat 8 kilo de senaste två månaderna. Att kånka omkring med tunga väskor fyllda med böcker, är inget latmansgöra. Aktiviteterna i kombination med ändrad medicinering har gjort att jag sover bättre, vilket i sin tur gjort mig klarare i skallen.

kåge4

Kanske blir det lägenhetsbyte idag. Kanske … Jag har hittat en stor tvåa som inte liknar en bunker och som rymmer mer än mitt skrivbord. Det blir några hundralappar dyrare per månad och lite åt baklandet, men bättre kan jag nog inte byta till mig. Så efter 13 år på Backenvägen 9, så blir det dags att återigen ge sig ut i flyttsvängen. Han räknat ut att det blir min 25:e flytt. Så det saknas inte rutin – däremot ork, muskler och balans. Får förlita mig på att vännerna ställer upp och bär. Som tur är blir inte själva bytet av förrän i februari-mars. Behöver tid att packa och planera. Stressen är min värsta fiende.

student-849825_960_720

Skriver alltjämt på romanen om Ester. Denna sväng skulle jag ju korta ner texten och förtäta storyn – istället har det blivit 50 sidor till. Tror att det blir så på grund av osäkerheten kring vad som egentligen hände i Esters liv, som tvingar mig att bitvis skriva fiktivt och gissa mig till vad som hände. Alltså en viss osäkerhet. Jag skriver trots allt om en person som var en ikon i Lycksele; en kvinna som alla har sina egna minnen kring. Många har kontaktat mig för att berätta ”sanningen” och avslöja en och annan hemlighet. Det är bara det att jag hört allt detta redan. I femtio olika versioner. De fakta som verkligen finns, har jag här på skrivbordet; dokument som ligger prydligt inlagda i olikfärgade plastfickor.

nya brillor

Imorgon ska jag framträda på Grubbebiblioteket. En dagtid, 15.00. Det kan vara en utmaning. Men de tre dagtiderna jag hade i Skellefteå lockade ett trettiotal vid varje föreställning. Vi får se. Sen har jag kvar tre framträdanden: Lycksele, Alva på NUS och Dorotea. Den sistnämnda orten ligger 21 mil bort. Åker buss dit och sover sen över på hotellet. Vågar inte köra efter att ha tömt skallen efter en timmes prat på scenen.

roses-4356384_960_720

För övrigt måste jag återigen få tacka ABF som tagit mig under sina vingar och år efter år stöttat mig ekonomiskt och hjälpt mig att lansera mitt författarskap och mina romaner. Tack ABF!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.