På plats

Så var man då nyinflyttad. Från ett kaosberg till ett nytt kaosberg. Men genom att vara idog så kommer man långt. Kartong efter kartong töms och dess innehåll finner en ny plats. Skapar mening. Märkligt var det att säga farväl till Backenvägen 9 uppe på Pig Hill. Tomt, öde. Jag hörde inte hemma i mitt före detta hem sedan 13 år. Det var där jag höll på att dö år 2010. Det var där jag bodde när jag fick chansen att börja på nytt. Jag tog den chansen. Jag lever. Just se pass …

Trodde inte att jag skulle orka med flytten. Usel balans, en rygg som krampar, nacken som värker. Men efter tre dagars lyftande, bärande måste jag ha fått nytt mod Jag kände hur styrkan återvände. Skönt att kunna röra lite på gammdöfläsket och svettas lite. Dock är jag bara skuggan av den springande Kent jag en gång var – för 40 kilo sedan. Jag ha vorte en gammgubb.

Ja, tomt blev det i min bokhylla, men så skänkte jag också bort drygt tusen av mina böcker för att själv få plats i den nya, mindre lägenheten. Jo, jag kom mig in i tvåan här påOstvägen.

Fast – jag har stoppat undan si så där 300-400 böcker, så nog lär även denna hylla att fyllas med skön litteratur.

Hon väntar på mig. Ester. Till vänster om mitt tangentbord ligger 450 sidor som ska renskrivas. Nån månads jobb. Ett svårt jobb. Måste verkligen göra henne rättvisa och trovärdig. Sen blir det ett  stort informationsarbete att förklara för folk att jag skriver en roman om Ester, vilket innebär att tar mig friheten att dramatisera och ”lägga till” och ”dra ifrån” och ändå hålla mig så nära sanningen som det bara går.

Trött. Tidig kväll. Sen upp i ottan och fortsätta att packa upp tingen och ställa dem på sina rätta platser. Var nu det är?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.