Håll avståndet!

Nu verkar Corona pandemin ta ny fart, i en andra våg. Jag har minsann gjort mitt för att inte sprida smittan vidare. Men vad spelar det för roll när det finns de som skiter i alla rekommendationer. Coronaterrorister! Tre gånger under hösten har jag råkat ut för ”idioter” som totalt missat Folkhälsoinstitutets enkla, rätt simpla men effektiva rekommendationer: Har de varit bortresta – till månen?

Håll avståndet! Undvik närkontakt och folksamlingar.

Två män och kvinna, alla i sjuttioårsåldern, har ”attackerat” mig bakifrån när jag stått vid kyldisken, där man måste öppna en glasdörr för att komma åt smörgåspålägg eller Ramlösa. Var dörröppning är gjord för EN person.

Idag hände det igen på OK vid ICA Kvantum.

Jag skulle precis ta min Ramlösa Citron, när en lång, gänglig man hängde sig över mig, sträckte sin ludna arm över min axel och lyckades även trycka in halva skallen i kyldisken – en decimeter från mitt ansikte. ”Jag ska ba ha mä en Coca Cola”, sa han som om han vore i färd att törsta ihjäl. Han flåsade mig i ansiktet. Jag tände till och sköt honom ifrån mig och sa med hög röst: ”Två meters avstånd! Hur tusan kan du ha missat det?” Han skakade på huvudet medan lufsade i väg mot kassan, surt muttrande.

Jag ger mig fan på att han blev kränkt. 

Kunskapsskymning. Egoism. Also sprach Zarathustra. 

Jag blir så förbannad.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.