Böcker på skogsmuseet

Här säljs mina böcker.

Samtliga mina romaner kommer inom några veckor att säljas av Skogsmuseet i Lycksele ute på anrika Gammplatsen. Det känns som en bra lösning. Det är ju i Lycksele jag har merparten av mina Lycksele.
Mina böcker kommer att kunna köpas i butiken och caféet.
Museibutiken håller så här års öppet mån-ons 11–13 och caféet och butiken håller öppet tors-fre 11–16, samt söndagar 11–15.

Min kommande roman ”Älskade Ester”, som släpps i vår, kommer att säljas här (förutom genom förlaget Ord&visor, digitala tjänster och vid mina framträdanden). I romanens handling besöker Ester Duva Nilsson vid några tillfällen Gammplatsen. Dess historik finns också beskriven. ”Älskade Ester” har hittat hem.

Älskade Ester köps på Skogsmuseet

Det känns som en bra lösning. Det är knepigt att sälja sina böcker i Lycksele, och i inlandet, då bokhandlarna försvunnit. Det har varit svårt att finna återförsäljare, och är därför glad och tacksam att Skogsmuseet vill ta sig an den rollen. I flera av mina romaner (som utspelar sig skogarna kring Lycksele) håller mina karaktärer på med någon form av skogsbruk, på gott och ont: ”Vedtjuven”, ”All världens lycka” och i viss mån ”Män som spelar schack”.
Skogsmuseet känns också hemma, då min far (och många i min släkt) vigde sina liv åt skogsarbete – ofta under hårda arbetsförhållanden.
Tack Skogsmuseet i Lycksele!
Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Inger Levisson

  Hej Kent!
  Jag skall läsa din bok om Ester, verkar intressant! Jag kommer också från Lycksele, är uppväxt i byn Bratten och håller just nu på med en släktutredning rörande min farfar byggmästare Levi Johansson (1900-1970). Han byggde bl a två skolhus i inlandet, ett i Åttonträsk och ett annat i Björkberg. Åttonträskskolan har jag hittat information om, byggdes 1932. Nu letar jag efter dito om skolan i Björkberg och tänkte att kanske du vet något om detta eftersom du forskat mycket i Västerbottens historia. Hoppas på svar och önskar dig lycka till i ditt fortsatta skapande!
  Hälsningar
  Inger i Uppsala

  • Kent Lundholm (inläggsförfattare)

   Hej Inger!
   Tyvärr så är det inget jag känner till. Men visst ligger Åttonträsk och Björkberg (i närheten av Vinliden) i Lycksele kommun. Då kanske kan någon på kommunen (byggnadskontoret) söka i arkiven, eller ställ frågan i facebookgruppen ”Du vet att du är från Lycksele”, där har jag fått svar på mängder av frågor. https://www.facebook.com/groups/223095934462043 Lycka till! Kent

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.