Ester släpps ut i maj

Allt närmare en utgivning av min roman ”Älskade Ester”. Först ska en rad människor korrekturläsa de 500 sidorna, digitalisera texten, sen ska jag godkänna rubb och stubb, sen ska ytterligare en lusläsa texten, noga, så att vartenda fel är raderat. Pust.

Roligt, och jävligt nervöst. Hur har jag, i mitt sjukliga tillstånd åstadkommit denna tjocka roman, på kortare tid än två år. 3-4 år, ibland mer, som är min vanliga produktionstid. Men så var det också en jäkla massa stavfel i texten. Det krävs fem korrekturläsare innan den skickas till tryckeriet. Däremot är handlingen och gestaltandet bra. Det avgör.

Jobbade som tusan med att spela in en PR-film som sedan skulle ut på Youtube. Men jag hade glömt att slå på micken. Trött. Sov illa i natt. Mängder av mardrömmar.

5 kommentarer

  1. Irene Grundström

    Hej Kent! Ja du jobbar och sliter och vi andra kan bara sitta lugnt i gungstolen och vänta på din bok.
    Hoppas du kan slappna av lite själv nu när du lämnat iväg manuset.
    Irene

    • Kent Lundholm (inläggsförfattare)

      Hej!
      Jo, jag ligger i – men så kämpar jag också mot tiden och Parkinson. Blir raskt sämre. Tror att jag är för rädd för att våga stanna upp, utan sysselsätter mig nåt nytt var dag, för att slippa tänka, slippa förstå. Sedan kommer jag att tvingas läsa igenom de 500 sidorna en gång till då jag har huvudansvaret för vart enda ord, varje kommatecken och punkt. Är ganska trött på boken (inte på Ester) – men så har jag skrivit minst tio versioner och lusläst texten lika många gånger. Håller på att spela in ett tiotal korta filmavsnitt som ska vara ”Nycklar” till handlingen, som förklarar vilka avsnitt som faktiskt är sanna – så att folk inte ska tro att jag fantiserat ihop hela romanen.
      Kent

      • Irene Grundström

        Mycket intressant att höra hur det går till. Har själv skrivit två släktberättelser som jag inte blev nöjd med efter ett försök. Sen har de bäddat ner sig i byrålådan.
        Har dig i mina tankar. / Irene

    • Kent Lundholm (inläggsförfattare)

      Hej Kennth! (Trevligt namn du har.)
      Bor du i Lycksele så finns mina böcker att köpa i Skogsmuseets butik/kafé. ”Älskade Ester ska släppas i maj. Annars kan du förbeställa boken och få den hemskickad. Ett 50-60 läsare gjort det. Om du vill förbeställa så besök förlagets webb: ordvisor.se och beställ.
      mvh Kent

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.