Lusläsning och stolleriet

Laddat för sista korrekturläsningen av romanen ”Älskade Ester”, som landade på 600 sidor. Nu ska vartenda stavfel finnas, alla borttappade bindeord sättas tillbaka. Igår hann jag med 130 sidor. Nu på morgonen ett trettiotal. Jag som är en otålig jäkel, tvingas lusläsa varje mening, ibland flera gånger. Jag jobbar i Adobe Acrobat PRO där jag bara kan kommentera och påpeka förändringar och fel, detta för att risken är så stor, att när man rättar ett fel så skapar man tre fyra nya. Vaknade som vanligt i ottan och började läsa vid tresnåret. Nu lite paus, fika.

Framsidan på omslaget.

Det blir en snygg, inbunden bok med hårda pärmar som förlaget trycker i Lettland, tror jag? En tegelsten på 600 sidor. Stöd förlaget/författaren med en förhandsbeställning, som trots dessa kvävande pandemitider. Vi behöver en smärre succé för att komma på benen.

Ord & visor förlag Beställ Älskade Ester

Hör på nyheterna att stollarna har varit ute och demonstrerat mot de restriktioner som tillkommit i samband med coronapandemin; en världsomspännande virusattack mot mänskligheten. En liten väsnande hop som levde rövare i sin kritik mot ”restriktioner och inskränkningar av friheten skadar miljontals människor i Sverige och miljarder världen över”. På deras plakat  stod: ”statens och medias lögner är det verkliga viruset”. Det handlar alltså om de som tror på konspirationsteorier – i detta fall är coronapandemin ett påhitt. Är de både blinda och döva? Läser de aldrig en dagstidning eller ser på Rapport? Återigen så syns och hörs föraktet mot vetenskapen, forskare och naturligtvis journalisterna – alla de som hittat på denna världsomspännande pandemi.

Jag fattar inte …

Stollar! Det visade sig efter ett tag att en stor del av demonstranterna var ett 50-tal med luftiga frisyrer (mentala kalhyggen) som tågade till Karl XII staty, där en av de intervjuade ville befria Sverige. ”Förr kunde vi ta bussen eller T-banan till fotbollsmatcherna. Det går ju inte längre.” Nä, det går inte längre för att just vid dessa färdsätt så sprids smittan. Dessutom spelas matcherna UTAN publik. Nog måste det väl vara (utan jag förhäver mig i högmod) brist på bildning i dessa fall? Värst är väl inte kritiken mot inställda bussturer, utan den falang som stoppat skallen mellan benen och börjat tillbedja någon av alla dessa konspirationsteorier. Är det inte motståndare till vaccinet, så är det folk som menar att Tom Hanks leder en världsomspännande pedofilliga och som motarbetade guden, hemlige agenten, ängeln Donald Trumph. Man häpnar.

En ny organisation ”Frihet Sverige” står visst bakom demonstrationen – ett gäng hälsokosttroende som tror att allt går att bota med vitaminer. De tror på konspirationen att en hemlig maktorganisation hjärntvättar oss via maten. ”Frihet, frihet, skanderar demonstranterna. De säger sig inte längre stå ut med att vara isolerade. Men – coronapandemin är ett påhitt! Det finns inget virus ALLS! Okej, folk har i alla tider sökt svar på kriser. Men nu är man ju på samma nivå som häxprocessernas tidevarv.

En kommentar

  1. Irene Grundström

    Hej Kent! Vilken fin bok jag har att se fram emot, jag hoppas att det går bra för dig med allt i övrigt.
    Din vän bakom skärmen…Irene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.