Tårtkalas – tjosan!

Glad, tårtätande 63åring.

Herregud, 63 år – fast i går. 7 augusti, mitt emellan Hiroshima och Nagasaki. En dag 1958 föddes jag på Lycksele lasarett, sen blev jag oppstillt i kronotorpsbyn Bäckmyran; några gårdar som låg utspridda längs en slingrande grusväg. Närmaste granne var Ingar i Jonsmyra och Herman Silén som hyrde torpet uppe på Björkberget.

Var ett barn i ständig rörelse. Först fyromfot, sen åttabak, fram å åter, tills jag kute gålmella å ställde till sattyg. Ett bokstavsbarn – fast sånt var ju okänt då, förr i tin.

Växte upp i en trakt där alla var anställda av Domänverket. Vid sexti var alla sne i ryggen, utslitte. Farsan fick Parkinson – som jag ärvde.

Gammal man ska ut på turné.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.