Adlibris ber Lundin om ursäkt

Adlibris bad till slut om ursäkt – ett lamt sådant

Adlibris ber förläggaren Göran Lundin (Ord & visor förlag) om ursäkt – men först när journalisterna börjat ställa samma frågor, som förläggaren Lundin ställt den senaste veckan. Med pressen i sina korridorer så kom de på att det var dags att talas vid med förläggaren Göran Lundin som den ”på grund av ett missförstånd råkat blockera en vecka sedan haft så mycket att göra att inte hunnit besvara något av de mejl och skrivna brev som Lundin skickat.

Under en vecka blockerade Adlibris hundratals av Ord & visors titlar – utan att ha gett Lundin en enda förklaring till denna bångstyriga handling. Vi är många som känt oro å Göran Lundins vägnar, som lidit oförskylld skada genom hamna i denna Kafkaliknande situation!

Adlibris bad om ursäkt först när media började ställa frågor

Efter den senaste tidens turbulens kring Adlibris maktfullkomliga arbetsmetoder, har jag svårt att tro på denna förklaring, än mindre kan jag ta ursäkten på allvar. De seriösa företag som är måna om sitt varumärke och sitt anseende, hade genast kontrollerat kundens påstående. Nej, de tittade bort och lät Lundin leva i ovisshet.

Vinsten som Adlibris tänkt  tjäna på att blockera små bokförlag, lär ätas upp av alla de kunder som i ett nafs förvandlas till FÖRE DETTA KUNDER. Riktigt illa kan det komma att se ut i de kommande boksluten, när allt fler ifrågasätter Adlibris monopolställning som leverantör av litteratur till landets bibliotek.
I grund och botten handlar det om pappersbokens framtid. Den är dyr att lagra och skicka ut till kunden. Ett litet förlag som själva ombesörjer leveransen till kunden, får en stor del av vinsten uppäten av portokostnaderna. Mellan 90-120 kronor per bok får förlaget räkna med. Att låta kunderna betala portokostnaden är ingen bra idé. De allt dyrare portokostnaderna borde vara ett bra (inför-nästa-års-val-projekt) för vår kulturminister. Eller ser även hon nödvändighet att det tillåts ske visst svinn bland de tok för många bokutgivarna. Antingen krossas småförlagen av Adlibris eller av Post Nord – om inget görs.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.