Rädsla sprider fördomar

Sorterar papper, utkast, faktablad, skräp, små guldkorn. Städar undan Ester; min följeslagare sen i april 2019. Men lägger jag till 40 års samlande av detaljer, uppgifter, skrönor om Ester och andra gamlingar som jag på ett och annat intervjuade under 1970-talet så blir det en hel del. Somliga författare, de som inte är så provinsiella stämpel jag fått i pannan, brukar få sina sparade anteckningar i ett par lådor på museet, för framtida forskning, men nåt sådant förfarande lär det inte bli tal i denna finkulturens stad, så jag kastar skiten. Vill nån veta nåt om mina böcker kan de ju börja att läsa dem.

”Jävla latoxe, jobba och betala skatt som vanligt folk!

Torsdag förmiddag bär det av till Lycksele sjukhusbibliotek, för ett kort framförande, med min bodyguard Lars Erik med i bilen. Skönt.

Fick idag arbetsmaterialet till FoU grupp jag sitter med i. Gruppens mål är att få forskarna att väga in brukarnas upplevelse av sjuk/psykvården. Något att bita i – med alla de fördomar som sprider sig i  vårdapparaten. Är det någonstans där fördomar om och kring psykisk ohälsa sprider sig som en gräsbrand så är det inom vårdapparaten. Det tycks som om den moral som florerade under tidigt 1900-tal blivit populär igen. Sjuka och fattiga har sig själva att skylla på grund av sitt larviga leverne och inneboende lathet.

Trött som tusan. Ser knappt tangenterna.

Lev väl go vänner!

Kent

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.