Nästa 700 mil i bilen

Många mil i bilen blir det.

Det känns bra att det blev tre veckors ”vila” i mitt flängande längs inlandsvägarna. Ett tag kändes som om jag skulle vara ute på turné med Ester resten av mitt liv. Det har kostat på att ha varit i vartenda samhälle och by och predikat om Ester Duva. Så här i efterhand har jag varit på tok för billig. Hade jag haft lite is i magen, hade jag lagt på några tusenlappar och då haft en buffert i varje fall ett år. Den dagen jag inte orkar skriva längre och ha kvar denna sidoinkomst längre, så kommer jag att tillhöra fattigpensionärerna. Det och Parkinson känns inte som någon rolig framtid.

Från fjolårets Esterdag.

Jag har varit hygglig och sålt mig billig till ”fattiga” byaföreningar, som haft studieförbund i ryggen. När skatt och sociala avgifter är betalade, så kan fyra timmars bilresa bli en vinst på ett par tusen kronor – och tre dagars värk och sömnlöshet. Kulturarbetare är sannerligen inget höginkomstarbete.

Satte mig ner och räknade ut hur många mil jag kört/åkt under det gånga året och det har blivit 670 mil, vilket är som att köra till Rom och tillbaka, eller en enkel fill Bagdad eller Jerusalem. 

I tid har jag suttit 100 timmar i bilen, först i Skodan som föll sönder och samman, vilket resulterade i ett inköp av en nyare bil. 100 timmar är 4 dygn. 9 Hotellnätter har det blivit, vilket betyder att jag varit hemifrån en natt extra. Jag har fått äran att träffa drygt 2000 av mina läsare och blivande läsare.

Nu har jag suttit med två jobb som jag håller på att bli klar med: 1. Planeringen av Esterdagen på Gammplatsen i Lycksele. 2 Alla de texter som måste följa med i det underlag som jag ska skicka ut till landets filmproducenter. Det är inte lite, vill jag lova. Bara mitt treatment som omfattar 6 x 60 minuter är på 100 sidor. Jag har inte till punkt och pricka följt romanens handling, utan lagt till nya händelser och jobbat en hel del med dialogerna och dramatiseringen av storyn.

Trött estradör.

Är trött, vinglig och lider av mardrömmar. Typisk Parkinson.

Drar till Skellefteå på onsdag.

Lev väl!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.