Stuprör på önskelistan

Inom kort: 64 år

Så var det dags igen. Jag gör ju snart inget annat än att fylla år. I morgon söndag ska jag visst fylla 64 år. För tio år sen trodde jag, i mina allra deppigaste tidevarv, att jag max skulle bli 60 år. Man ska akta sig för självuppfyllande profetior.

Fast … Jag verkar leva trots misströstan och sjukdomar. Jag kämpar ju mot Parkinson. Jo, jag har blivit sämre. Svor ju att jag skrivit färdigt – men nu sitter jag här och skriver på Maria-romanen. Om min farmorsmor Maria Gabrielsdotter som växte upp i Tuscelum utanför Vindeln och som hostade ihjäl sig i Arvsele.

Jag föddes den 7 augusti i Lycksele anno 1958. De år jag minns bäst är kring 1965–1975 – om nåt år så är jag nog nere på åren 1963–64.

Jag är född mitt emellan Hiroshima (6 aug) och Nagasaki (8 aug) … Fast det skedde ju 1945 då andra världskriget tog slut.

Nu har vi en ny ”Hitler” mitt ibland oss, vars uppgift är att utplåna Ukraina – ett land som enligt honom ändå inte finns. Då kan man ju träna på militära operationer.

Putin vill utplåna oss.

Han kommer inte att ge sig med detta. Nä då!

Kanske är det som vissa säger: Det är bättre att betala priset för att omedelbart banka ner Putin i den ryska tundran, än att bli ruinerade om vi ger galningen tid att rusta upp inför det ”verkliga kriget” – då alla vi, som han anser är nazister, ska utplånas.

Om jag önskar mig nåt? Ja, en födelsedagspresent? Tja det skulle väl vara ett stuprör eller ett förgyllt cykelställ.

Gubbe med käpp.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. Irene Grundström

  Grattis Kent! Jag ser fram emot ditt besök i Sorsele. Så underbart att du skriver nytt! Ser fram emot det också.
  Ha det bra så ses vi.
  Din vän bakom skärmen/ Irene

  • Kent Lundholm (inläggsförfattare)

   Back in Sorsele. Förra helgen stannade vi till Sorsele och åt en svindyr röding på värdshuset, törr fisken. Två framträdanden i Tärnaby, bland annat en slags ljugartävling mot Mikael Niemi. Esterturnén är snart slut, efter ett drygt år och 35 framträdande, 800 mil i bil, totalt 2500–3000 åhörande och alla har sjungit med i vår hyllningssång till Ester: Pärleporten. Jo, jag höll på att bli galen med alla dessa romaner i skallen. Skriver trots smärtan och skakande fingrar. Denna gång om min farmorsmor Maria, hon gubben reste från Vindeln till Göteborg för att flytta till Amerika. Men de kom sig aldrig i båten – vad hände … Vilken skam ska återvända. KENT

   • Irene Grundström

    Ja men vad bra att de inte kom sig iväg, för då hade du ju inte skrivit om Ester. Det hade ingen gjort. Hon hade blivit bortglömd. Tur att farmorsmor kom tillbaka! Lycka till med den romanen. Ska bli fint att läsa den.
    Ha de bra Kent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.