Sökes: Filmproducent

Skribent med usel rygg

Äntligen ett lite kylande väder. Jag har sovit illa en längre tid. Sömnlöshet i kombination med en förfärlig ryggsmärta. Det går bra att sitta eller ligga, men reser jag mig upp hugger de till nere i ländryggen, ibland så plötsligt, med en ryslig skärande smärta, at jag tvingas skrika. Eller så måste jag lägga mig ner, som på ICA härom dagen. Blev liggande med huvudet intill hyllan med kalla fruktsoppor. En äldre herre hjälpte mig upp. Gick ut till bilen, framåtböjd som en fällkniv. Vore jag en indian, skulle mitt namn vara Smygande fisen.

Misstänker att denna dag kommer att handla om att få tag i en läkare för receptförnyelse.

Berättelsen om Maria sväller alltmer. Nu börjar de i släkten att höra av sig för att lämna tips, ärvda minnen, skrönor om vad Maria råkat ut för i hamnen i Göteborg. Får inte släppa greppet om min roman, och låta det bli ett slags grupparbete. Har berättelsen inom mig, men har svårt at bestämma mig för var berättelsen ska börja.

Snart börjar framträdandet igen; Kärngården, Aktiva pensionärer, Sorsele, Lycksele och Norsjö. Det är nog allt detta bilåkande som gjort till för att knäcka ryggen. Drygt 800 mil på ett knappt år. Minimal träning. Orkar gå 100 meter med rollator. Mitt i romanskrivandet uppmanas jag att söka ett stipendium i ämnet filmmausutveckling.

Mina och regissören Kjell-Åke Andersson väntar svar från sex produktionsbolag, där vi försöker vaska fram en driftig producent. Jag har under våren och sommaren skrivit samman en programförklaring, ett synopsis och ett treatment på sammanlagt 120 sidor.

 

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.