Varde ljud och det vart ljud.

Du köper väl ett ex vad det lider?

 

Som författare är fantastisk roligt att få sina pappersböcker få liv genom ljudboken. Jag ryser när jag hör Örjan tolka MIN text. Glädjens rysning. En filmatisering ovan på detta vore mumma, men det är nog inte troligt. Undrar vad högläsningen gjort med Örjan, under de 28 inspelningsdagar han tillbringade i studion? Örjan är en noggrann och ambitiös man, som som gått omkring på knarrande trägolv och funderat hur han skulle gestalta de trettiotalet karaktärerna som säger något. Genom Örjans tolkningar öppnades dörrar och fönster som tidigare varit stängda.

I början letade han formen, berättarrösten, karaktärernas röster. Då skickade han då och då arbetsprover, ville ha respons. Det fick han. Sedan rådde tystnade i en månad. Känner igen mig. I början av en text, roman, novell så är jag vidöppning för goda råd. Men så händer något. Karaktärerna tar plats inne i skallen och sedan blir jag kallade till hemliga möten. Ingen utomstående får störa mitt arbete. Måste höra med Örjan då vi stöter ihop näst gång  (i Lycksele den 8 nov i Malins bokhandel i Lycksele.)

Det blev så bra. Torde vara första gången som en ljudbok blivit inspelat på en matta av vackerola.

Nöjd författare

Och Gud sade: Varde ljud och det vart ljud. En ljudbok.

VK skrev i sin recension 2021 att min bok var en kulturgärning. Jag och Göran Lundin beslöt oss för en ”Kulturgärning akt 2”. Efter att jag fått två skambud, ett rent av kriminellt så var valet enkelt. Jag stannar vid min faders hus. Rättigheter har jag gett till förläggaren och vännen Göran Lundin. ”De ska fan inte få oss att bränna våra böcker. Det finns en gräns hur mycket skit som vi ska ta emot från stockholmsjävlarna”, sa jag. Jo, där av glädjen att Göran ordnade detta med Ljudboken.

Kommande lördag är det fest i Skellefteå. Då firar det lilla förlaget Ord &Visor 30 år i branschen. Som förresten visst kan producera egna ljudböcker, liks! Alltså. Kanske en kulturgärning – idealister som vi författare i norr är … till skillnad till kapitalisterna söderöver.

Så kan det gå till i det romantiska författarlivet.

Etiketter:

En kommentar

  1. Irene Grundström

    Men självklart köper jag en ljudbok, liks!
    Hoppas att det är bra med dig, så bra som det nu går att må när man har en sjukdom.

    Hälsningar från din vän bakom skärmen/ Irene.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.