Yrkesskada?

Är det en yrkesskada eller bara ett normalt intresse av en från den s.k. allmänheten att ett par-tre gånger per dag kolla sin kommuns webbplats?

Under några år var jag som kommunsanställd engagerad i Vännäs kommuns webbplats utan att fullt ut inse, hur viktig den är för kommunbor som vill hålla sig orienterad om vad som händer inom kommunen. Gårdagskvällens möte om festplatsen i Vännäsby hade jag förmodligen missat, om jag inte hade blivit informerad om den redan på kommunwebbens startsida några dagar innan mötet.

Förmodligen kommer jag i framtiden också att följa de olika kommunala beslut som fattas genom att läsa de kommunala protokoll som publiceras på webben. Först nu har jag också riktigt insett, hur bristfällig medias rapportering från sammanträdena egentligen är. I stort sett alla kommunala beslut berör oss kommunbor i åtminstone något avseende och vi borde därför också visa intresse för dem genom att läsa de offentliga protokollen.

Ni som på olika enheter arbetar med kommunens webb, fortsätt med ert förtjänstfulla arbete med att sprida kunskap om vad som händer inom den kommunala förvaltningen i synnerhet men också om vad som händer ’ute på byn’.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.