Slit- och slängfunderingar

I min ålder känns det inte alltid så lätt att bara slänga saker som gått sönder och sedan köpa nytt. Jag försöker först att laga det som gått sönder. Om det nu beror på "min ålder", min omtanke om miljön eller kanske allmän snålhet, vet jag inte helt säkert. I det här fallet kan jag i uppriktighetens namn inte förneka att det också är en rent pekuniär fråga.

Min fina skrivare, HP color LaserJet 2550n har lagt av. Den valde att göra det, sedan den laddats med en helt ny svart tonerpatron och med alla de tre färgpatronerna fylla till ca 70 %. Bara den omständigheten är inte minst frustrerande. Hade den inte kunnat fungera ett par år till och sedan dött på ett värdigare sätt med tomma tonerpatroner? Den är ju trots allt bara ca 4 år gammal.

Här står den i alla fall, skinande blank med ett "nyskicksutseende", och väntar på att bli flyttad någonstans. Sannolikt blir det till en plats i källaren, eftersom jag inte har styrkan att förpassa en så "fin" apparat till Starbergets deponianläggning – i vart fall inte än! Kanske hittar jag en dag någon som kan få den att fungera igen; åt sig själv eller för mig, eller åtminstone någon som är intresserad av den återstående tonern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.