Per-Ola Moström och yttrandefriheten

Per-Ola Moström gör något som jag inte kan sluta förvånas över. Hur kan han från sin chefsbefattning i Vindelns kommun ägna sig åt att så envetet kritisera moderaterna i sin kommun? Yttrandefriheten gäller förvisso även honom, men nog känns det som han också borde ägna litet tanke åt vad som är lämpligt för en tjänsteman på hans nivå.

Jag har varit kommunalt anställd i nästan 39 år. Under den tiden hann jag också med att vara kommunal förtroendeman. Aldrig under alla dessa år har jag ens varit i närheten av något liknande. Frågan är om Moströms agerande gillas av någon. Vare sig opposition eller majoritet torde vara särskilt glada över sin chefsekonom.

3 kommentarer

 1. P-O Moström, ej i tjänst just nu

  Som kommentar till din artikel om min yttrandefrihet om mig vill jag säga följande:

  1. Alla har rätt att yttra sig – även tjänstemän.

  2. I Vindeln finns inga andra oppositionsförslag än moderaternas. Och de har stuckit ut hakan så mycket här på bloggen och påstått felaktiga saker. Jag anser att de inte har framfört några förslag som skulle ha ändrat den ekonomiska situation som kommunen nu är i. Av den anledningen har jag valt att gå bakåt i tiden och göra en tjänstemannabedömning av deras material. Jag tycker att allmänheten har rätt till detta. Sen får väl var o en värdera bäst man vill. Jag har inga ambitioner nu att bli politiker.

  3. Jag lägger mig inte om framtida politiska beslut i Vindeln. Däremot kommer en artikel nästa vecka om deras budgetförslag inför 2007.

  4. Den 17/4 nästa år går jag i pension. Då kommer jag att lägga andra värderingar här på bloggen.

  5. Min yttrandefrihet är inte till salu! Jag säger som en gammal folkpartist – att han försvarar vad andra säger även om han inte höll med!

  6. En tjänsteman har tll och med rätt att vara politiskt ansluten! Något som jag inte är än…

 2. Grundlagsbefäst yttranderätt och meddelarfrihet

  Synd att kommunala ekonomichefer skall måsta vara i pensionsåldern för att tordas ”öppna käften”. Mobbing och dålig löneutveckling brukar vara de metoder som alltför ofta börjat användas för att tysta berättigad och saklig kritik från kommunanställda.

  P-O Moström skulle behövas än mer i Lycksele än i Vindeln för att tydliggöra det ekonomiska läget, de tafatta besluten, det politiska ansvaret och förslagen både från högerallians och vänster. Tystandet av kommunanställda (skolan) pågår även det för fullt i Lycksele.

  Även vem som står i allians med vem borde nog tjänstemannautredas i Lycksele.

  Kämpa på P-O snart är du inte ensam.

  Grundlagsbefäst yttranderätt och meddelarfrihet.

 3. Måste bli stopp

  Mycket träffande.
  Moström överskrider ofta ”hedersgränsen” för en kommunal tjänsteman. Hans agerande har uppmärksammats av ”Dagens samhälle” och det skulle inte förvåna mig om det i längden kommer att föranleda skärpningar i lagar och förordningar.
  Det borde inte behövas. Det skulle räcka med ”tjänstemannaomdömet”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.