Signaturen Briggens problem

Signaturen Briggen har modigt och anonymt med illa dolt förakt kommenterat mitt senaste ’inlägg’ med bifogad videosnutt med New Mountain Music. Liksom så ofta bloggkommentarer gör, ger även hans djupsinniga och konstruktiva inlägg anledning till reflektioner.
Briggen har alltså av misstag (?) startat filmen – sedan tydligen varit okunnig om att det också gick att stoppa den – och läst den korta texten i inlägget. Därefter har han/hon vänligen bett mig bespara er andra denna ’interna grej’ och i stället ’köra den inom familjen’.

Briggens kommentar lyder i sin helhet så här:
… verkar som mest ett intern grej. Snälla, kan ni inte köra det inom familjen och bespara oss andra.

Briggens problem är nog inte bara en uppenbar brist på tolerans för sådant som han/hon inte gillar. Ett ännu mera tydligt problem tycks vara hans/hennes okunnighet om vad väldigt många av blogginläggen de facto berättar om. Många av dem har utan tvekan karaktären av ytterst banala dagboksanteckningar, som i första hand kan vara intressanta att läsa för familjen samt vänner och bekanta. Jag ser inget fel alls i det. Därmed inte sagt att jag finner någon större glädje i att läsa dem.

Briggens kommentar får mig nu att undra om majoriteten av bloggläsarna också anser att blogginläggen bara får behandla seriösa frågor av brett allmänt intresse. I så fall bör en stor del av bloggarna kanske överväga att sluta med sitt bloggande och i stället skaffa sig en alldeles vanlig dagbok och skriva i den i stället.

6 kommentarer

  1. Jan N

    Nejmen hemskades…
    Om det är mycket i bloggvärlden jag inte kan begripa så är det i sig ett uttryck för att den är just personlig. Hur vissa ”stora” bloggare kan ha mer än sina allra närmaste som läsare är mig helt obegripligt.
    Briggens sura och mindre nödvändiga kommentar kan, skrämmande nog, kännas ”typiskt svensk”.
    Du kan väl fråga Peggy om hon tror att det är lika troligt att den hade kommit i hennes hemtrakter?
    Ibland tror jag att vi har en mer välväxt ”Jante” än i många andra länder.
    Varför, i så fall?

  2. Katarina

    Hej
    Det var i alla fall kul för oss här nere i Skåne att få ett smakprov av den musik Peggy spelar. Livet är för kort för att reta upp sig på blogginnehåll man behöver ju inte läsa etc. Go on Peggy………

  3. Lisbet - bloggen bredvid

    Mmmm…läser och mer begrundar. Behöver fundera lite på uttryck och på bekräftelserbehov.

    Vissa människor får inte bekräftelser genom att vara ”bara” utan har upptäckt att man blir uppmärksammad om man är lite småelak på andras bekostnad. Det skapar oro och tankar hos t ex MIG.

    Sedan kan jag fundera över att man då skyler över sin egen dumhet genom att säga:
    -Men jag är ärlig. Jag tycker så.

    Nästa fråga är då?
    Hur ”ärligt” är det nödvändig att vara?
    (konstig mening men ni förstår)

  4. Kristina t vns

    Ett annat svenskt välkänt fenomen, förutom jantelagen, är den SVENSKA AVUNDSJUKAN. Och visst kan man väl säga att det är den som framskymtar i den mindre upplyftande kommentaren från Briggen.

    Jag som är flitig läsare av era bloggar, K-G o Jan, skulle vilja påstå att det är just den här sortens blogginlägg, med ”lite kul i” som roar mig mest. Det blir liksom ett så skönt sväng i bloggarna när man blandar friskt ur yrkesliv, politiska frågor, resor, vardagslivet och KULTUR! Och det är just denna blandning plus det oerhört välformulerade och nyanserade språkbruket ni kör som gör bloggarna värda att läsa. Så är det för mig.
    Jag ser gärna mer smakprov ur New Mountins repertoar, trots att själva musikstilen inte direkt är min favorit.Men glad blir jag av den!

    K-G,ta inte åt dig av de som klagar för klagandets skull (Oj, ännu ett svenskt syndrom som visst drabbat många)

  5. Peggy

    Kristina har den perfekta attityden! Det är klart att alla inte är helt förstjust i bluegrass men hon tycks vara nog klok att förstå och uppskatta hur mycket energi, tid, och tillgivenhet ingår med musik som hobby. Tack, snälla Kristina!

  6. Mikael

    MAN FÅR givetvis blogga om vad man vill. Jag gillar inte musiken som tydligen heter bluegrass, såg inte heller filmen, det är väl upp till den som läser i bloggen att välja vad man vill se/höra eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.