Slumpmässiga möten 2

K-G SFör mig var det här mötet någonting som jag tycker kan vara värt att berätta om. Det fick mig tänka tillbaka på år som gått och som jag nu kan tänka på med glädje och inte bara med sorg.

Under ett samtal med personen A, som jag inte hade träffat så här på tu man hand förut, kom vi att prata om hennes koppling till Vännäs. Det visade sig att hon hade arbetat där i olika roller. Hon nämnde då en distriktssköterska, som hon kommit i kontakt med och även trivts bra tillsammans med. Hon beskrev henne utan att jag kunde förstå vem det var hon syftade på.

Vid ett tillfälle hade de fikat tillsammans. A som jag talade med hade då halvt på skämt sagt till den aktuella distriktssköterskan att det på hennes begravning nog skulle komma folk som skulle fylla kyrkan. Det skulle det nog inte göra på A:s egen begravning, trodde hon. Kort därefter dog den person som A mindes som distriktssköterska.

Vi kom så att prata om Arjeplog och att min förra fru kom därifrån. "Men därifrån var ju också distriktssköterskan som jag berättat om", säger då A. När hon då återigen beskrev "distriktssköterskan" insåg jag direkt det var min första fru hon hade pratat om. Jag hade sökt i mitt minnes databas efter en matchande distriktssköterska och inte efter en hemtjänstassistent, som var min frus yrke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.