Osäker lägesangivelse

I dag har jag fått bevis för vad jag länge tyckt, nämligen att information om att något ligger MITT EMOT något annat ofta är en tämligen värdelös upplysning

I dag skulle jag "i tjänsten" besöka en person på Geriatriken 2 vid Norrlands Universitetssjukhus. Via telefonsamtal med avdelningen upplystes jag om att den geriatriska kliniken nu ligger "mitt emot" infektionskliniken. Tur var ju det, tänkte jag för mig själv. Utan den upplysningen hade jag troligen begett mig till huset, där Giertzka sjukhemmet låg en gång i tiden.

Per bil fann jag lätt en skylt som pekade mot infektionskliniken och strax bortom den låg den stora parkeringen. Jag ställde bilen där och gick sedan några hundra meter till infektionskliniken med tanken att jag där bara hade att rikta blicken i riktningen som skulle vara mitt emot den kliniken. Men så lätt var det inte. Det kändes naturligt att ställa sig med ryggen vänd mot entrén till infektionskliniken för att då kunna se den geriatriska kliniken mitt emot.

Så var det inte. Efter att frågat mig fram, insåg jag till sist att geriatriskt centrum visst låg mitt emot infektionskliniken men åt exakt motsatt håll så att säga. Jag tror inte ens att byggnaden var synlig från entrésidan på infektionskliniken.

Att fråga ordentlig när någon kortfattat berättar att något ligger mitt emot en angiven utgångspunkt är något som jag lärt mig i dag. Det kommer jag att göra i fortsättningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.