Dagen är räddad

Tillsammans har vi under helgen upptäckt ett och annat tecken på att det börjar vara dags för litet städning igen. Jobbet påbörjades av min fru och kommer att avslutas av mig med början inom kort.

Det allra bästa med städning är utan tvekan den känsla av tillfredsställelse som man får när jobbet är avslutat. Här är det alltså inte resan mot målet som hägrar utan målet i sig. Det finns alltså roligare saker att göra även för en arbetslös och undersysselsatt pensionär som jag.

Jag har alltid gjort min del av det nödvändiga städjobbet. Ett problem har dock ofta varit att min högt uppskruvade arbetstakt mer än det färdiga och glänsande slutresultatet har väckt misstanke om fusk. I dag måste jag dock ta det litet lugnare, eftersom jag ju inte vill bryta upp den pågående läkningen av revbensfrakturen. Vi får se hur det kommer att gå – att slå ner på arbetstakten alltså. Jag litar inte riktigt på mina söners pappa i det här avseendet.

Utöver tillfredsställesen som det färdiga städjobbet kommer att ge mig hägrar därefter ett fortsatt ’utredande’ beträffande mitt senaste godemansuppdrag. Än har jag inte lyckats spåra en enda anhörig, vilket känns aningen frustrerande. Dock har jag inte nyttjat alla tillgängliga källor än. Sådana finns det ju gott om i vårt databastäta samhälle.

Nu måste jag sluta – till mångas glädje tror jag – plocka undan litet saker, damtorka, dammsuga och vaska golven är nu uppgifter som väntar. Ett par toaletter kräver att ytterligare några arbetsmoment måste utföras.

Dammråttor, förresten, kallar man ’Dust Bunnies’ i USA, eftersom ju allt är större där.

4 kommentarer

 1. Lisbet - bloggen bredvid

  Jag hatar att städa men gillar effekten efteråt. det som är värst är att torka bort allt damm som man inte ser förren vårsolen silar in etc.

  Fast jag har efter alla dessa år fattat att tanken före åtgärden tar mest energi. Man ska inte tänka bara GÖRA. Sedan njuta med en kopp kaffe och titta på de rena golven. Det syns inte men man VET att de är rena..

 2. Kalle

  Vi tycker uppenbarligen lika om städning du och jag och säkerligen många. många fler runt om i våra stugor.

 3. Berith

  blev även Peggy föremål för din städning??? Jag gillar inte alls att städa, störs heller inte av ostädat, men man måste ju städa i alla fall- om det skulle komma nån pedant på besök

 4. Isak

  Kan komma ihåg när vi 1957 hade
  råd att köpa vår första dammsug-
  are av märket Philips, den där som
  såg ut som en korv med metall-
  medar. Jag var 13 år och lillbror-
  san var 10. Ja dom första åren så
  slogs vi om att få dammsuga och
  skaka/piska mattorna. Sen såptor-
  ka vi alla rum. Tänk vad det lukt-
  ade gott. Men det bästa var nog
  ändå vår Mors berömmelse. Och
  jag tror att denna uppskattning är
  orsaken till att jag fortfarande ty-
  cker att denna syssla är lustfylld.
  Och min fru fortsätter att likt min
  Mor ösa berömmelse över en sak
  som jag troligen älskar. Ja, åtmin-
  stonde åt resultatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.