Slumpmässiga möten 5


När vi för ett par år sedan gick igenom min avlidne svägerskas tillhörigheter, fann vi ett antal klasskataloger från Coloma High School. Den första katalogen som jag fick hand slog jag upp slumpmässigt och av ren nyfikenhet. Sedan blev det full fart på den dåvarande utredningssekreteraren, Karl-Gustav Sjöström.

Jag hamnade direkt på en sida med utbytesstudenter. En av dem kom från Sverige. Hans namn var ovanligt, varför det var lätt att få träffar på det via en vanlig sökning med Google. Allt tydde på att mannen ifråga var densamme som chefredaktören för en av Norrlands större dagstidningar. Jag kunde även hitta honom med bild och allt. Trots skägg och ett åldrat ansikte var vissa drag fullt igenkännliga.

Jag skrev till mannen ifråga och svaret lät inte vänta på sig. Det VAR han. Han undrade förstås hur det kom sig att jag hade kopplingar till Coloma High School och fick förstås svar på sin fråga.

Det slumpmässiga här var att denne unge man blev utbytesstudent i denna lilla stad Colomas High School och han också blev klasskamrat med systern till den kvinna som jag drygt 40 år senare blev bekant med och även gifte mig med. Det var f.ö. bara några år som skiljde för att han i stället hade blivit klasskamrat med henne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.