Citationstecken

Tekniken ändrar ibland det man skriver här. En sak som irriterat mig då och då är att de dubbla citationstecknen jag använder under publiceringsprocessen förvandlas till enkla citationstecken. Jag har sett att andra drabbas av samma sak.

I går kom jag dock på ett mycket enkelt sätt behålla dem dubbla, när det är så jag vill ha dem. För mig är det viktigt att tekniken inte utan lov från mig ändrar på det jag skrivit och därför känns det bra nu att ha kommit på ett enkelt knep.

I stället för att välja det vanliga dubbla citationstecknet, skriver jag i stället TVÅ enkla (tangenten med asterixen) citationstecken och då blir de dubbla även efter publiceringen.

Så var det i alla fall i går. Bäst att ”prova” även i dag. Skriver jag på det gamla sättet blir ’det så här’.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.