Tillbaka till Michigan

Så är vi då tillbaks från vår ”semesterresa” till Iowa. Den har gett oss en massa nya kunskaper och erfarenheter, även om våra vänner här mer eller mindre öppet undrade varför vi i år valt just Iowa för vår årliga ”side trip”. Iowa är tyligen inte känt för att kunna erbjuda så mycket för turister.

Vi körde bil i åtskilliga miles med den pigga hyrbilen, som i år är en Ford Focus, och bidrog en hel del till nedsmutsningen av vår värld. Det är lätt att vara mer eller mindre hänsynslös med sin bilkörning, när bensinen är så billig som den är här, även om den gått upp en hel del de senaste veckorna.

Färden gick från Michigan, korsade nordligaste delen av Indiana, gick tvärs igenom Illinois för att sedan korsa Mississippi River. Den första staden i Iowa på andra sidan floden heter Davenport. Därifrån gick resan vidare via Cedar Rapids till huvudtaden i Iowa, Des Moines. Från Des Moines följe vi längs småvägar något som heter Dragon Trail hela vägen till Fort Dodge. Därifrån fortatte vi via Waterloo till Dubuque och sedan hem via Davenport. Där var f.ö. den halva av bron över Mississippi som vi behövde stäng. Dessbättre fanns det en annan bro några miles söder om den med östergående trafik avstängd.

Någon kan möjligen vara intresserad av att följa vår resa på en karta. Därför nämner jag de städer vi passerade och förstås även stannade i.

Av mer eller mindre ren slump fann vi på hemvägen en vägskylt som pekade mot ”Rout 66”. Även om det blev en omväg, kunde vi naturligt inte motstå att köra längs den för oss ”äldre” så välkända vägen.

Jag tar mig friheten att återkomma med såväl bilder som mer text från resan.

(Jag skrev detta i går kväll, men det gick då inte att ladda upp på grund av något slags tekniskt problem hos VK. Möjligen jobbade man med bloggen när jag jag provade vid tre-tiden natten mot i dag, söndag)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.