Ville leva vidare…

K-G SI fjol våras inför anblicken att ett av ogräs nästan helt dominerat jordgubbsland, bestämde jag mig för att till hösten gräva bort allt, göra en riktig ogräsrensning och sedan plantera nya jordgubbsplantor.

Jordgubbslandet är gammalt, minst 25 år, och borde kanske förnyas. Skörden förra sommaren var dock större än någonsin. Det var som om plantorna kunnat läsa mina tankar om att ända deras liv och att de därför ville visa att än kunde de ge en god skörd.

Må vara hur som helst med denna min helt osannolika tanke. Jag gav mig till sist ändå på det besvärliga jobbet att göra en ordenlig ogräsrensing. Efter några timmars jobb, känner jag mig nu så nöjd och ser fram emot en ny härlig skörd och dagliga efterrätter med jordgubbar. Men först måste jag komma överens med Peggy, som tycker att vi borde fysa in en del.

Jag undrar just om jag borde göra något mer åt landet nu. Finns krollsprint nuförtiden? Var får man tag på halm? Finns det andra sätt att dels stoppa ogräs och dels ge de vackert röda bären annat att vila mot än jorden?

”Straw” är det amerikanska ordet för ”halm” förresten. Lätt då att förstå deras ord för jordgubbar är ”strawberries”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.