MC-hjälm i upplösning

K-G SMin fina MC-hjälm som så fint färgmatchade såväl motorcykel som skinnklädseln har gett upp. I dag köpte jag en ny, som säkerligen kommer att bli den sista jag behöver köpa.

När jag tog av mig hjälmen efter första turen idag, kändes det som om jag hade fått sand i håret. Vid närmare studium av hjälmens inre kunde jag se hur en del av det stötdämpande materielet i hjälmen hade börjat lösas upp och falla sönder i små smulor.

Bortsett från obehaget med skumplastsmulor i håret insåg jag också att hjälmen nog inte skulle ha gett särskilt bra skydd vid en olycka. Nu har jag köpt en ny, som jag förstås måste ”köra in” i morgon.

4 kommentarer

 1. Jan N

  Ser att du är en lite av en snobb, K-G!
  Tror f.ö. att det var dags att byta. Det är det nog för oss också, vi köpte tillsammans Agneta och jag och de har passerat ”bäst-före-datum för länge sedan. De åldras fort, sägs det.
  Någon som är irriterande är att batterierna tröttnar så snabbt. Har köpt mitt tredje nu, på en mc av modell 2001.

 2. Kalle

  Nej du, Jan N, någon snobb är jag definitivt inte och jag minns inte ens hur det kom sig att jag valde just den hjälmen 1983. Kanske var det min fru som valde den.

  Numera håller mitt batteri över vintrarna, sedan jag började att underhållsladda det under vintern. Gör du det?

 3. GB

  Du var väldigt stilig i din MC-utrustning.Fick faktiskt se denna mc-när den var ny. Hoppas du får många sköna turer på den i detta underbara väder.

 4. Jan N

  Jag brukar ha på en speciell BMW-laddare som ansluts via ”cigguttaget”. Det håller bara tre år ändå. Årets batteri ska vara underhållsfritt, vi får se hur det fungerar. Det var nästan dubbelt så dyrt som sist så jag hoppas på sex år nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.