Stilstorlekar

Är jag ensam som tycker att en del av bloggarna använder en sån liten stil, att det nästan blir ansträngande att läsa den?

Jag antar att alla väljer den storlek på stilen som ser bra ut i deras egna datorskärmar och den upplösning de har. Den upplösning jag har ger en lämplig storlek på vissa av blogginläggens texter men inte på andra.

Kan någon ge ett råd hur detta enklast bör lösas? Det här skriver jag i storleken "medium" och på min monitor ser det bra ut, enligt min mening i alla fall. Jag undrar om andra tycker att stilen är löjligt stor?

OK, jag har nedsatt syn men mina monitorglasögon kompenserar mycket väl det handikappet.

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Jag experimenterar just nu med lite olika storlekar. Får se om jag fastnar för den lite större. För mindre texter känns den bra, för de längre känns det lite stort.

  2. R(obban)

    Hej Kalle!
    Uppe på listen klickar du på ”sida” och sen på zooma, då kan du välja förstoringsgrad så att det blir mer lättläst.
    Hälsn R

  3. Ingemar Wincent

    De flesta webbläsare har förstoringsfunktioner. I Firefox förstorar men exempelvis med att hålla ned ’Ctrl’ och ’+’ tills man blir nöjd.

    Man kan även ställa in vilken standardstorlek man önskar i de flesta webbläsare. Om texterna på hemsidan man besöker är kodade med ”small”, ”medium”, ”large” o.s.v., så bestäms storleken i förhållande till den standardstorlek man angivit i sin webbläsare.

    Kalle (får jag kalla dig så?):
    kolla in du har sådana inställningsmöjligheter i din webbläsare och pröva dig fram. Om hemsidorna är dåligt kodade och inte justeras i förhållande till standardstorleken så kan man som sagt förstora på annat sätt via zoomning i webbläsaren.

    En uppmaning till er som skriver bloggar: ha i minnet att alla inte har uggle-ögon. Skriv med andra ord inte onödigt smått!

  4. Kalle

    Kalla mig Kalle får naturligtvis vem som helst göra.

    Tack för de olika tipsen. Min browser har jag ställt in på ”medel” och de flesta sidor jag tittar på är Ok då. Jag känner också till hur jag individuellt kan öka storleken på texten för den sida jag just för tillfället tittar på.

    När jag provar att ändra i browsern till ”störst”, så förblir ändå din text pytteliten, Jan. Jag får nog stå ut med det, eftersom jag är för lat för ”manuellt” öka storleken just när jag läser din text. För min skull behöver du naturligtvis inte ägna mer tid åt detta. Jag kanske rent av är ensam som har problem, dock långt ifrån ensam som läser dina intressanta texter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.