Hos tandläkaren

I dag skall jag till tandläkaren. Det får mig att fundera över vad som inte får mig att se fram emot tandläkarbesök.

1. Dyrt är alltid om man ser till den tid som besöket brukar ta. Då glömmer jag förstås kostnaden för material, lokaler och personal och då inte minst den säkerligen välbetalda tandläkarens lön.

2. Svårigheten att besvara frågor från tandläkaren, där man sitter gapande med munnen full av diverse grejer. Har tahndläkaren aldrig själv suttit i samma situation och fått frågor av sin tandläkare, undrar jag ofta.

3. Svårigheten att se det som tandläkaren serviceinriktat vill visa, när ens glasögon har tagits av.

4. Det då och då återkommande behovet att få skölja munnen och spotta ut diverse grejs, när sugen inte ligger riktigt rätt i munnen.

5. Skammen man känner, när ens eget luktorgan förnimmer en doft, som tyder på att något ändå blev kvar trots noggrann munvård. Kanske känner hon ingenting trots allt. Min näsa är ju lyckligtvis belägen mycket närmre min mun än vad hennes är.

Alla dessa minusposter motverkas dessbättre ganska väl av att såväl min tandläkare som hennes tandsköterska är mycket trevliga.

4 kommentarer

 1. Ingemar Wincent

  En träffsäker analys! Själv är jag uppfostrad till god munhygien (morsan är tandsköterska) så besöken hos tandläkare sker på sin höjd någon gång per år.

  2:an har även jag funderat över en hel del. Vad gäller 3:an tycker jag det är värre hos frisören…

 2. Kalle

  Så illa är det inte, Ingemar. Inte var mamma tandhgygienist men nog lärde hon oss ändå att hålla det rent och snyggt i munnen. Men trots det kan det ibland hända, när tandläkaren är och rotar mellan tänderena, att jag kan förnimma en dunst av dålig lukt.

 3. Kalle

  Spelningen på Gumboda gick bra men den jag hade hoppats få träffa där var upptagen på annat håll. Jag tänker på din sambos sambo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.