Den nya tidens ”bränngrop”

I går påbörjade vi ett jättejobb innebärande utrymning av en lägenhet. Åtskilligt behövde fraktas till kommunens sopdeponi. Där blev vi medvetna om vad dagens miljövänliga återvinningspolitik innebär.

Någorlunda insatta i hur sopor skall sorteras, som vi trodde oss vara, anlände vi glatt till sopdeponin. Där möttes vi av trevlig ung man som med en kniv gick på våra igenknutna sopsäckar. Att vi bestämt påstod att de innehöll brännbart material, hjälpte inte. Få var de säckar som utan vidare kunde slängas bland det brännbara.

Snopna och tämligen generade stod vi där med skräpet, brännbart men inte lämpligt att bränna, utspritt på marken för att sedan göra en ny sortering på plats.

En hel del glas hade vi ordentligt samlat i särskilda lådor, men inte heller allt glas godkändes och fick inte ens lämnas på platsen utan skulle forslas tillbaks till Vännäs. Kryddburkar av glas, som vi inte helt utan besvär hade öppnat och tömt, borde ha lämnats bland hushållssoporna fick vi veta.

I dag kommer våra förmodade sopsäckar att bara innehålla saker som passar i respektive kategori.

Trots vad vi fick "utstå" känns det mycket bra att vi har den fina och välorganiserade sopdeponin så nära våra tätorter i kommunen. Ingen skugga må falla över den sopsäcksuppsprättande unge mannen på plats. Han kunde sin sak.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.