Pixmania och Samsung

Jag är inte så säker på att läsarna bryr sig så mycket om mitt pågående skrivarproblem. Möjligen kan det som hänt mig ändå vara av nytta att känna till för en och annan.

Den laserskrivare av märket Samsung, som jag köpte i september 2008 har krånglat ända sedan dess. Två åra garanti gällde för köpet. Åtta gånger har en tekniker från Umeå, hitskickad av Samsung, varit här och varje gång utom den sista har har genom att byta diverse delar fått skivaren att fungera.

Efter åttonde besöket skulle ärendet eskaleras, d.v.s. bli en fråga mellan serviceföretaget Infocare Service AB och Samsung. Servicemannen antydde, att jag nu nog skulle få pengarna tillbaks eller eventuellt ytterligare en annan skrivare.

Så blir det sannolikt inte.

Samsung har nämligen kommit på att skrivaren är köpt hos Pixmania genom något jag tror de kallar parallellimport och därför uppmanade man mig att kontakta Pixmania.

Pixmania säger då att jag skall kontakta Samsung igen och där be om en kreditnota eller skicka in skrivaren till Paris (!) så att de där kan försöka laga den. Samsung vill inte skicka mig någon kreditnota och jag tänker inte skicka skrivaren till Paris för dyra pengar.

Samsung behövde alltså åtta besök här för att komma på att de kanske inte hade något med ärendet att göra. Samsung hävdar nu att skrivaren är köpt av Pixmania och inte från Samsung. Det stämmer förstås, men utbytesskrivaren fick jag i alla fall från Samsung.

Jag är i dagsläget väldigt nära att ge upp. På tisdag träffar jag kommunens konsumentvägledare med förhoppningen att hon skall kunna erbjuda någon slags hjälp i frågan.

Att ett företag av Samsungs storlek kan behandla en kund så här är för mig helt obegripligt. Det samma gäller förstås Pixmania. Några fler beställningar från Pixmania kommer förstås inte att göra och inte heller kommer jag att i framtiden köpa några fler Samsungprodukter. Det är nästan så att jag är frestad att slänga ut den fina datorskärm av märket Samsung, som jag just nu tittar på. Möjligen kommer jag att tejpa över namnet.

 

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Det var väldigt. Åtta gånger? De har förmodligen kostat på dig minst lika många tusenlappar om man räknar med delar samt bil, arbets- och ”skattekostnader”. Och ändå fungerar det inte?
  Som företag går det inte att bara se på ekonomin i det enskilda fallet. Hur man hanterar ickefungerande saker som det står ens namn på är också i högsta grad marknadsföring.

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Nu har jag i alla fall bestämt mig för att inte ge upp. Jag har ett helt år plus några dagar kvar på garantin. Tämligen gott om tid har jag också som pensionär. Jag tänker ringa Samsung en gång per vecka framöver.

  I går talade jag f.ö. med en som inte lyckades ”snacka bort” mig utan som t.o.m. lät som om han mer stod på min sida än på sitt företags.

  Mötet med vår konsumentvägledare blev tyvärr inställt på grund av sjukdom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.