Konstgräsplan i Vännäs

Efter kinavistelsen har jag i dag försökt sätta mig in i vad som händer på den politiska fronten genom att läsa tidningen och läsa på det s.k. nätet.

Det verkar nu som om politikerna enats om det kloka beslutet att inte röra byaskolorna. Om beslutet grundar sig på en verklig bedömning av vad som är bäst för kommunen, eller om det bara grundar sig på överväganden inför det kommande valet, vet jag förstås inte.

På måndag skall kommunfullmäktige bl.a. behandla kommande års budget. Som jag förstår kommer man att vara enig om att satsa en massa pengar på en konstgräsplan. Jag undrar verkligen vad en omröstning bland kommunborna i den frågan skulle ha gett för resultat.

Det är mycket möjligt att den av vänsterpartierna styrda kommunen då skulle ha ha fått ett besked från sina medborgare som helt hade stött den tveksamhet inför frågan som Moderaterna genom Jan Nilsson har visat.

Jag undrar just om Moderaterna på måndag kommer att stå fast vid sin tveksamhet i frågan, eller om de av en eller annan anledning nu tycker att kommunen har råd med den investering och driftskostnad som följer med beslutet.

En anledning för dem att ändra sig skulle ju kunna vara en bedömning av vad deras "nej" skulle kosta i förlust av unga, fotbollsintresserade väljare på valdagen. Ett annat skäl kanske rent av kunde vara att de insett att kommunens ekonomiska läge inte alls är så illa som det påstås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.