Fy för amerikaner!

Huvudguiden i grön T-shirt – lokalguiden med tummen upp

Följande lilla historia gjorde den lokala guiden i Guilin mäkta generad. Han försökte på alla sätt att ursäkta sig.

Han var av den mycket pratsamma typen och talade en tämligen god engelska. På väg från flygplatsen till hotellet gav han en del blandad information om staden. Han kom också in på sina erfarenheter av liknande turistgrupper.

Han nämnde artigt att just svenskar och även danskar var hans favoriter. Amerikaner däremot var de värsta han visste. Innan vår guide hann stoppa honom, hade han redan sagt en del om vad han tyckte om amerikaner.

När han så förstod att det satt en amerikan i bussen bland oss andra svenskar, visste han förstås varken ut eller in men sade till sist att han bara menade turister från Californinen, d.v.s. långt ifrån Michigan, som är Peggys hemstat.

En kommentar

  1. Pe

    Jo, även jag som amerikansk håller med att vissa av mina landsmän kan vara rätt så sur och snobbisk, men vem som helst från vilket som helst land kan vara det också. Jag misstänker att killen egentligen inte har träffat tillräkligt många amerikaner för att fatta en sådan bedömning.

    Jag tror snarare att han ville bara smörja oss för att sätta rätt stämningen hos oss. Om han hade blivit lokalguiden till grupp amerikaner, är jag säker på att han skulle kört samma skämt…men byte ut ordet amerikaner mot exampelvis italienare. Så enkelt kan det vara! : )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.