Valutaproblem m.m.

Mitt försök att använda en alldeles fel sedel, när jag skulle betala de två koppar kaffe som vi just hade druckit, fick tre kinesiskor bakom disken att vänligt fnissa åt mig.

Visserligen stod det en femma på sedeln, men den var därför inte värd fem yan som jag trodde utan nog bara en hundradel därav.

Deras finissande var definitivt inte på något sätt förolämpande utan väldigt vänligt. Så uppfattade jag det i alla fall. Jag bad om att få ta ett kort av en av dem och de båda andra kom direkt och ville vara med också på bilden.

Det var f.ö. en sak jag la märke till. Kineser har ingenting emot att bli fotograferade. Mammor med små barn var särskilt villiga att posera. Bara vid ett tillfälle kostade en bild 5 yuan och det var när jag ville fotografera en kvinna som sålde diverse kött och som hade en hel grillad hund (!) upphängd ovanför sitt stånd. Bakom henne fanns en bur med 3-4 levande hundar!

Kaffet, förresten, som vi intog på en flygplats i Guilin, var dyrt som bara den. Etthundratrettio yuan kostade de två tämligen små koppar som vi drack. Inte undra på att snåljåpen Kalle försökte betala med lägsta möjliga sedel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.